ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΜΠΙΑΣ…

0
349

Μετά και την περσινή αποχή μας λόγω της πανδημίας από τις πολιτιστικές εκδηκωσεις του Καλοκαιριού, ο συλλογος επιστρέφει με ένα πολύ ξεχωριστό διήμερο στο Άνοιγμα του Ιουλίου

Παρασκευή 2/7
Σάββατο. 3/7

Ο συλλογος μας λαμβάνει μέρος στο Πρόγραμμα «Care Stories».
«Ίχνη του τόπου.

Μυρωδιές, αρώματα, μνήμες.
Ένα ταξίδι στα παλιά».
Οι εκδηλώσεις Υποστηρίζεται από το πρόγραμμα Solidarity Grant του European Cultural Foundation και το Fondazione CRT

Το CareStories είναι ένα ευρωπαϊκό πρότζεκτ μεταξύ της Ιταλίας, της Πολωνίας και της Ελλάδας, που στοχεύει στη δημιουργία ενός δικτύου «πολιτιστικών περιπάτων»

Η ιδέα ήταν να δημιουργηθεί μια σύνδεση μεταξύ 3 διαφορετικών περιοχών της Ευρώπης, ενός ορεινού εδάφους στην Ιταλία, ενός νησιωτικού εδάφους στην Ελλάδα και ενός εδάφους της Βαλτικής θάλασσας στην Πολωνία, μέσω ενός κοινού χάρτη φυσικών και πολιτιστικών περιπάτων, φτιαγμένο από τους κατοίκους της περιοχής. Το τελικό αποτέλεσμα, ένας κοινόχρηστος χάρτης με πληροφορίες για περιπάτους και τοπικές ιστορίες.

Το CareStories στοχεύει να ενισχύσει την αίσθηση του ‘ανήκειν’ στην τοπική και ευρωπαϊκή κοινότητα των συμμετεχόντων και των κατοίκων των τοπικών περιοχών.

Επικεφαλής του προγράμματος είναι το Social Community Theatre Centre / TEatro Popolare Europeo (Ιταλία) και συνεργάτες το θέατρο ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ (GR) και το θέατρο Brama (PL).

Σύντομα αναλυτικά όλο το προγραμμα