ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΙΩΘΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΗΣ…

0
1028

Μετά την αξιέπαινη πρωτοβουλία του απερχόμενου Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Πόμπιας, της αγοράς και τοποθέτησης σε δημόσιο χώρο ενός Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, ήρθε η σειρά των Εθελοντών Εκπαιδευτών του Τμήματος Μοιρών Ε.Ε.Σ.


Σήμερα λοιπόν πραγματοποιήθηκε σεμινάριο, στους κατοίκους του χωριού, βασικής υποστήριξης ζωής και της ορθής χρήσης του απινιδωτή, ενός μηχανήματος που …σώζει ζωές και δίνει ελπίδες στον πάσχοντα καρδιακού επεισοδίου.

Ευχόμαστε η κίνηση αυτή των κατοίκων της Πόμπιας να βρει μιμητές και σε άλλα χωριά και πόλεις της περιοχής μας και μετά την απαραίτητη εκπαίδευση των πολιτών να αισθανόμαστε όλοι πιο ασφαλείς.
Υπενθυμίζουμε ότι ο καθένας μας μπορεί να εκπαιδευτεί στις βασικές πρώτες βοήθειες, μέσω του 12ωρου πλήρους προγράμματος εκπαίδευσης πολιτών, όπου ο εκπαιδευόμενος μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος λαμβάνει πιστοποιητικό εκπαίδευσης με 5ετή διάρκεια.

Ιδιαίτερα χρήσιμη είναι και η εφαρμογή Α βοηθειών του Ε.Ε.Σ. που ο καθένας μπορεί να “κατεβάσει” δωρεάν στο κινητό του από το google store.

Πληροφορίες και εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για τα σεμινάρια στο email: [email protected]

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός
Όπου υπάρχει ανάγκη…