ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗ…

0
324

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση παρατηρούνται σε περιοχές της Αττικής, έπειτα από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα και μαίνεται σε δασική έκταση στην Άνω Βαρυμπόμπη, του δήμου Αχαρνών.

Λόγω της φωτιάς τέθηκε το μεσημέρι εκτός λειτουργίας το κύκλωμα υπερυψηλής τάσης (400 κιλοβόλτ) Αχαρνών-Αγίου Στεφάνου.

Η εξέλιξη δυσχεραίνει περαιτέρω την κατάσταση στο σύστημα ηλεκτροδότησης και έχει προκαλέσει προς το παρόν βυθίσεις τάσης που γίνονται αντιληπτές στην Αττική.

Οι υπεύθυνοι του ΑΔΜΗΕ βρίσκονται σε άμεση συνεννόηση με την πολιτική προστασία προκειμένου οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα να προστατευθούν από τις φλόγες.

Σε επικοινωνία με αξιωματικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έγινε γνωστό πως οι φλόγες δεν απειλούν μέχρι στιγμής κατοικημένη περιοχή.

Στο σημείο επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 20 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρο τμήμα, τέσσερα αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

«Κλείστε πόρτες, παράθυρα και καμινάδες»

Προειδοποιητικό μήνυμα προς τους κατοίκους της Βαρυμπόμπης και του Κρυονερόυ έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με το σύστημα 112 για τη φωτιά που έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση.

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Βαρυμπόμπης ή Κρυονερίου κλείστε όλες τις καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού.

Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».