ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΟΠΗΣ ΚΑΙ ΚΛΑΔΕΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ…

0
414

Κανονικά οι εργασίες κοπής και κλαδέματος
Έπιασαν δουλειά από νωρίς σήμερα το πρωί τα συνεργεία της Υπηρεσίας Πρασίνου του δήμου Ηρακλείου στον πευκώνα των Δειλινών.

Η Υπηρεσία Πρασίνου εφαρμόζει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου μετά και τη χθεσινή απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου η οποία απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα των κατοίκων για το αλσύλλιο των Δειλινών, καθώς και για το κοιμητήριο του Αγίου Κωνσταντίνου.

“Οι αιτήσεις των ασφαλιστικών μέτρων για τον πευκώνα στα Δειλινά και στο νεκροταφείο του Αγίου Κωνσταντίνου απορρίφθηκαν.

Έγιναν πλήρως δεκτές οι θέσεις του δήμου, οι οποίες αποδείκνυαν την επικινδυνότητα των δέντρων και των ασθενειών που παρουσιάζουν.

Tα δέντρα εγκυμονούν κινδύνους για τους διερχόμενους και με την κοπή αποφεύγεται το ενδεχόμενο άλλου ατυχήματος ή και δυστυχήματος, όπως αυτό του περασμένου Αυγούστου” – είπε στο Cretalive ο δικηγόρος του δήμου Ηρακλείου, Μανώλης Καρνίκης.

Συνεπώς σήμερα, με προτεραιότητα στα Δειλινά, ξεκίνησαν οι εργασίες υλοτόμησης και κλαδέματος σε 68 πεύκα στο αλσύλλιο.

Η προτεραιότητα δόθηκε στα Δειλινά καθώς στις 30 Μαρτίου 2023 λήγει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα μέσω του οποίου χρηματοδοτείται η προμήθεια των 13.000 φυτών που πρόκειται να φυτευθούν σε αντικατάσταση των πεύκων που θα κοπούν!

Πηγή:cretalive.gr

Φωτό: Όψεις του Ηρακλείου…