ΕΠΙΣΤΟΛΗ -ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΟ ΑΣΗΜΙ…

0
405

«Η Τράπεζα Πειραιώς στο Ασήμι δεν ήταν υπόθεση μιας μόνο οικογένειας!
Αφορούσε έναν ολόκληρο Δήμο»

Έχουν συμπληρωθεί ήδη δέκα μέρες από το αιφνιδιαστικό κλείσιμο του καταστήματος της Πειραιώς στο Ασήμι και η δημοτική αρχή Γόρτυνας όχι μόνο δεν δείχνει να έχει συναισθανθεί το μέγεθος του προβλήματος που προκάλεσε με την αδράνεια και την ολιγωρία της, αλλά αντιθέτως επιλέγει τη γνωστή επικοινωνιακή τακτική να «χρεώνει» στην αντιπολίτευση δικές της αστοχίες, παραλείψεις και λάθη τα οποία μάλιστα φροντίζει να συγκαλύψει με ύβρεις που δεν έχουν κανένα αντίκρισμα.

Το κλείσιμο της Πειραιώς έχει κριθεί στη συνείδηση του κόσμου
Όταν συντελείται ένα γεγονός και μάλιστα τόσο καθοριστικό για την οικονομική δραστηριότητα μια ευρύτερης περιοχής και ενός ολόκληρου Δήμου, δεν έχει νόημα να προσπαθούν κάποιοι να δικαιολογήσουν τα …αδικαιολόγητα, μόνο και μόνο για να αποκαταστήσουν τη φήμη τους και το όνομά τους στην κοινωνία.
Η υπόθεση της Τράπεζας Πειραιώς δυστυχώς κρίθηκε και μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο, καθώς επρόκειτο για τη μοναδική ίσως περίπτωση τραπεζικού καταστήματος με μεγάλο πελατολόγιο και εύρος εργασιών, το οποίο έκλεισε βεβιασμένα και αιφνιδιαστικά, χωρίς να υπάρξει ούτε καν το μεσοδιάστημα της εκ περιτροπής λειτουργίας, όπως είχε συμβεί σε ανάλογες περιπτώσεις με την Εθνική αλλά και με την Πειραιώς σε Πύργο και Αγία Βαρβάρα.
Να σας θυμίσουμε ότι για την περίπτωση της Αγίας Βαρβάρας, όταν έγινε γνωστό ότι επρόκειτο να κλείσει, η δημοτική αρχή του Νίκου Σχοιναράκη, που τόσο τον μέμφεστε και τον κατηγορείτε, κινητοποιήθηκε άμεσα και πέτυχε να διασφαλίσει για τρία χρόνια να λειτουργεί το Τραπεζικό κατάστημα για 2 φορές την εβδομάδα. Το αμφισβητείτε και αυτό;
Επί των ημερών σας έκλεισε το κατάστημα της Αγίας Βαρβάρας, επί των ημερών σας έκλεισε και του Ασημίου, αφήνοντας «ορφανό» το Δήμο Γόρτυνας από τη μεγαλύτερη Τράπεζα που εξυπηρετούσε τον αγροτο-κτηνοτροφικό και επιχειρηματικό κόσμο του Δήμου.
Αντί λοιπόν οι ιθύνοντες της δημοτικής αρχής της Γόρτυνας να ντρέπονται για αυτή την κατάντια, αντί να αναλογιστούν το μέγεθος της ευθύνης που τους βαρύνει εξαιτίας του αδικαιολόγητου εφησυχασμού και της ηττοπάθειας που επέδειξαν, έχουν το θράσος μέσα από κατάπτυστες ανακοινώσεις να βγαίνουν και να κάνουν λόγο για δήθεν λασπολογία εις βάρος τους και για πολιτική αλητεία!
Αυτοί που στα δέκα πράγματα που αναφέρουν και που επικαλούνται τα έντεκα είναι ψέματα!
Έλεος πια!
Ως πότε θα χρεώνουν τα δικά τους –τραγικά- λάθη στην απερχόμενη δημοτική αρχή και θα κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους! ΄
Η επιστολή στον Υπουργό δεν σας απαλλάσσει των ευθυνών
Αναφορικά με την δήλωσή σας, όσο κι αν προσπαθήσατε κα. Σφακιανάκη- Χατζάκη Σοφία να πείσετε με την ετεροχρονισμένη αποκάλυψη της επιστολή σας, τους συνδημότες σας στο Ασήμι και τους Γορτύνιους πολίτες εκτοξεύοντας κατηγορίες και ύβρεις προς τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και υποστηρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι δεν έχετε καμία ευθύνη, το μόνο που καταφέρατε είναι να «νίψετε τας χείρας σας ως άλλος Πόντιος Πιλάτος»!
Αλήθεια, γιατί αισθανθήκατε την ανάγκη να βγείτε με ξεχωριστή δήλωση από την υπόλοιπη δημοτική αρχή, αναδρομικά και κατόπιν εορτής για να «αποκαλύψετε» δήθεν στην κοινή γνώμη το κείμενο της επιστολής σας προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, που του ζητάτε ως «προσωπική χάρη» να μην κλείσει το κατάστημα της Πειραιώς στο Ασήμι;
Μήπως για να συγκαλύψετε την αδικαιολόγητη στάση σας να εισηγηθείτε την απομάκρυνση των χρημάτων από τους λογαριασμούς του Δήμου σε μια τράπεζα που δεν διατηρεί ούτε ένα ΑΤΜ στο Δήμο μας;
Ενέργεια η οποία έθεσε σε κίνδυνο την παραμονή του καταστήματος της Παγκρήτιας -απ’ όπου τα πήρατε με το πρόσχημα ότι θα έκλεινε και αλλοίμονο αν συνέτρεχε τέτοιος λόγος θα έπρεπε να πράξετε το ακριβώς αντίθετο- και αποδυνάμωσε την όποια επιχειρηματολογία θα μπορούσατε να αντιπαραβάλετε σήμερα στο ενδεχόμενο κλείσιμο της Πειραιώς στο Ασήμι.
Αλήθεια, γιατί δεν το αναφέρετε και αυτό στην επιστολή σας στον κ. Σταϊκούρα ότι ως αντιδήμαρχος, υπεύθυνη των οικονομικών του Δήμου και πρώην διευθύντρια της Πειραιώς Ασημίου εισηγηθήκατε για τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου υπέρ μιας τρίτης τράπεζας και όχι υπέρ των τοπικών καταστημάτων της Παγκρήτιας και της Πειραιώς;
Θεωρείτε ότι αυτή σας η ενέργεια δεν ήταν επιλήψιμη, ενώ ήταν του πρώην Δημάρχου που δεν φρόντισε να ανοίξει λογαριασμό στην Πειραιώς;
Και τι νόημα πράγματι έχει να δηλώνετε κατόπιν όλων αυτών ότι τα χρήματα επιστράφηκαν πίσω;
Μετά φυσικά από τον αρνητικό αντίκτυπο και τη διάσταση που πήρε το θέμα, αλλά και τις καταγγελίες που ακολούθησαν της απόφασης του Δημάρχου Γόρτυνας να υπογράψει τη μεταφορά λες και αφορούσαν προσωπικό του λογαριασμό! Πράξη πέρα για πέρα παράνομη, για την οποία και όταν θα έρθει η ώρα θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις ενώπιον των αρμόδιων Αρχών.

Ήταν προσωπική και οικογενειακή υπόθεση η Τράπεζα;
Μας λέτε κα. Χατζάκη –Σφακιανάκη Σοφία ότι κινητοποιήσατε τους πάντες, ότι ενημερώσατε τους βουλευτές.
Ποιους βουλευτές αλήθεια; Μήπως μόνον εκείνους των αντιπολιτευόμενων κομμάτων, καθώς είναι και οι μόνοι που έχουν το δικαίωμα της επερώτησης στη Βουλή, όπως χαρακτηριστικά αναφέρετε;
Τους κυβερνητικούς βουλευτές και πολιτευτές τους ξεχάσατε; Τους δημοτικούς συμβούλους τους ξεχάσατε ή θεωρήσατε πως ήταν περιττοί;
Τους επιχειρηματίες, τους καταθέτες, τους τοπικούς φορείς και τους αγροτοσυνδικαλιστές τους ξεχάσατε;
Θεωρήσατε πως ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας του Δημοτικού Συμβουλίου και δια τηλεφώνου, από μόνο του ήταν αρκετό;
Η παραμονή ή όχι της Τράπεζας Πειραιώς στο Ασήμι θεωρήσατε ότι ήταν προσωπική και οικογενειακή σας υπόθεση κα. Χατζάκη-Σφακιανάκη Σοφία;
Ότι δεν αφορούσε έναν ολόκληρο Δήμο και τους πολίτες του;
Προφανώς και θεωρήσατε ότι πρόκειται για οικογενειακή σας υπόθεση, καθώς ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες-προς το παρόν καθότι αργότερα μπορεί και να επιβεβαιωθούν- θέλουν να μεταφέρεται το κατάστημα της Παγκρήτιας Τράπεζας του Ασημίου στο ακίνητο που τυγχάνει να ανήκει στο σύζυγό σας, όπου μέχρι πρότινος λειτουργούσε η Πειραιώς!
Πληροφορίες θέλουν ακριβώς για το λόγο αυτό να παίρνει «έξωση» και το μηχάνημα ATM και να μεταφέρετε καθ’ υπόδειξη δική σας λίγα μέτρα πιο κάτω –όλως τυχαίως και πάλι σε ακίνητο το οποίο εκμεταλλεύεται οικονομικά ο σύζυγός σας.
Επαναλαμβάνουμε αυτά αναφέρουν οι πληροφορίες και δεν απομένει παρά να περιμένουμε το πλήρωμα του χρόνου για την επιβεβαίωσή τους ή για το αντίθετο.
Όσον αφορά δε για το μίσθωμα , στην ουσία μας λέτε ότι υπήρξατε η εξαίρεση στον κανόνα των Τραπεζών που ανά το πανελλήνιο ζήτησαν 40% περικοπή των ενοικίων που κατέβαλαν ως το πρώτο και το βασικότερο επιχείρημά τους για την μείωση των λειτουργικών τους δαπανών.
Για να μην σχολιάσουμε και το άλλο απλοϊκό και παραπλανητικό επιχείρημα που επικαλείστε πως αν ετίθεντο θέμα μείωσης ενοικίου θα το γνώριζε υποχρεωτικά η διευθύντρια του καταστήματος στο Ασήμι.
Τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο θα τον είχε η Περιφερειακή Διοίκηση της Πειραιώς και ασφαλώς οι άμεσα εμπλεκόμενοι δηλ εσείς και ο σύζυγός σας και δεν θεωρούμε ότι ήταν στη διακριτική ευχέρεια της νυν διευθύντριας κας. Φιλιουδάκη, την οποία άστοχα επικαλείστε, να αποφασίσει ή να διαπραγματευθεί το ζήτημα του ενοικίου.
Σταματήστε λοιπόν να υποτιμάτε άλλο τη νοημοσύνη μας όπως και τη νοημοσύνη των δημοτών.
Είναι προφανές ότι υπήρξε αδιάλλακτη στάση.
Είναι προφανές ότι δεν υπήρξε δυναμική διεκδίκηση, ούτε καμιά «ιδιαίτερη» κινητοποίηση επί του θέματος.
Είναι προφανές ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος, ίσως γιατί κάποιοι επέλεξαν να «χειριστούν» το θέμα μόνοι τους!
Έτσι όπως έστρωσαν λοιπόν, ας κοιμηθούν!
Για τους υπόλοιπους απλά κρίμα!

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας
Νίκος Σχοιναράκης
Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας
Σταύρος Ξυλούρης
Ο ανεξάρτητος Δημ. Σύμβουλος
Αρτέμης Βεϊσάκης
Ο ανεξάρτητος Δημ. Σύμβουλος
Ιωάννης Βρυσανάκης