ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΜΟΙΡΩΝ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΙΡΩΝ…

0
1750

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ των ΜΑΘΗΤΩΝ, ΓΟΝΕΩΝ και ΔΑΣΚΑΛΩΝ στις Ά ΒΟΗΘΕΙΕΣ.

Την απαραίτητη ενημέρωση που δεν βρίσκουν στο ωρολόγιο σχολικό πρόγραμμα, συνεχίζουν να αποκτούν μαθητές των σχολείων της Μεσσαράς, κάτι που μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο σε περίπτωση ανάγκης.

Οι πιστοποιημένοι εκπαιδευτές του Περιφερειακού Τμήματος Μοιρών του Ε.Ε.Σ, μετά από αντίστοιχα σχετικά αιτήματα και τις απαραίτητες υπηρεσιακές εγκρίσεις, συνεχίζουν να εκπαιδεύουν και φέτος στις πρώτες βοήθειες τους μαθητές και ενημερώνει τους εκπαιδευτικούς στην πρόληψη ατυχημάτων στους σχολικούς χώρους.

Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου ήταν η σειρά των μικρών μαθητών της Γ και Δ τάξης του Β’ δημοτικού σχολείου Μοιρών στην σχετική ενημέρωση.

Με την πεποίθηση, κατά κοινή ομολογία, ότι τα σεμινάρια εκτός από τον προφανή λόγο της εκμάθησης Ά βοηθειών αλλά και την εισαγωγή των συμμετεχόντων στις έννοιες της Αλληλεγγύης και του Εθελοντισμού, η προσπάθεια επιβάλλεται να συνεχιστεί.


Ευχή όλων παραμένει να προστεθεί σύντομα στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των σχολείων η ενημέρωση των μαθητών στις Ά βοήθειες όπως στα περισσότερα κράτη της Ε.Ε.