ΕΝΑ CITROEN 2CV ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΥΡΓΟ…

0
16220

Το συναντήσαμε στον Κόκκινο Πύργο όπου περίμενε υπομονετικά το αφεντικό του να βγει από τη θάλασσα και να συνεχίσει το ταξίδι του.

Πρόκειται για ένα Citroën 2CV (Γαλλικά: deux chevaux, «δύο ίπποι», υποδηλώνοντας τους 2 φορολογήσιμους ίππους, και γνωστό στην Ελλάδα ως Ντεσεβό, από την προφορά της γαλλικής ονομασίας) το μικρό αυτό οικονομικό αυτοκίνητο που κατασκευαζόταν από τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Citroën, από τις 7 Οκτωβρίου 1948 έως τις 27 Ιουλίου 1990.

Το 2CV ανήκει σε έναν πολύ μικρό κατάλογο μοντέλων που λανσαρίστηκαν λίγο πριν ή μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και που παρέμειναν ανταγωνιστικά για πολλές δεκαετίες, όπως ήταν επίσης και το Volkswagen Beetle (Σκαθάρι), το Mini, το Fiat 500, το αρχικό Jeep και η σειρά Land Rover.

Το αυτοκίνητο αυτό σημείωσε τεράστια επιτυχία, καθώς μάλιστα πέτυχε τον αρχικό του στόχο να προσφέρει στους κατοίκους της υπαίθρου της Γαλλίας, και σύντομα και άλλων κρατών, μια φθηνή μηχανοκίνητη λύση αντί για τα άλογα και τα κάρα.

Είναι εντυπωσιακό ότι παρέμεινε στην παραγωγή επί 42 χρόνια, με ελάχιστες αισθητικές αλλαγές.

Θεωρείται ως ένα από τα πλέον δημοφιλή μοντέλα – σταθμοί στην ιστορία της Citroën και εξακολουθεί να διατηρεί μεγάλο αριθμό φανατικών οπαδών διεθνώς, ακόμα και σήμερα.

Πηγή: Δια- SOS- τε την Μεσαρά…