ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ…

0
379

Σε κλίμα συγκίνησης, παρουσία θεσμικών εκπροσώπων και πλήθους κόσμου, έγιναν στην Βασιλική του Αγ Μάρκου, τα εγκαίνια της μεγάλης επετειακής έκθεσης “Πρόσφυγες στην Κρήτη μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή»

Η προβολή της ζωντανής ιστορίας μας και τα ντοκουμέντα-εκθέματα εντυπωσιάζουν και συγκινούν όλους τους επισκέπτες της έκθεσης που θα διαρκέσει έως 10 Φεβρουαρίου και συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης / η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών / ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ και ο Δήμος Ηρακλείου/ Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Μέσα από την μεγάλη έκθεση παρουσιάζεται η προσπάθεια των προσφύγων της Μικρασιατικής Καταστροφής για τη διατήρηση της ταυτότητας και της συλλογικής μνήμης τους, οι περιπέτειες της ένταξής τους στην τοπική κοινωνία και η συμβολή τους στη διαμόρφωσή της κοινωνίας αυτής.

Στην σημαντικότητα της έκθεσης αναφέρθηκαν στην εκδήλωση των εγκαινίων με χαιρετισμούς τους , ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κκ Ευγένιος , όπως και οι θεσμικοί εκπρόσωποι-συνδιοργανωτές ,ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Ι.Μ. . Αλέξης Καλοκαιρινός και ο Προϊστάμενος της Βικελαίας Βιβλιοθήκης Δημήτρης Σάββας.


Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: “Αφού ευχαριστήσουμε όλους εκείνους που βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτή η Έκθεση, ευχόμαστε να την επισκεφθούν όλοι οι συμπολίτες μας, και ιδιαιτέρως οι νέες γενιές.

Επειδή τα διδάγματα της Ιστορίας, οδηγούν στην εγρήγορση, και στην σύμπνοια, που αποτελούν προϋποθέσεις για την δημιουργική πορεία του Ελληνισμού στις δύσκολες εποχές που διερχόμεθα”.

Στη διάρκειά της έκθεσης έως 10 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές ξεναγήσεις/δράσεις σε σχολικές και άλλες ομάδες από τους συντελεστές της έκθεσης, επιστημονικούς συνεργάτες της Ε.Κ.Ι.Μ.


Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινές: 09.00-14.00 και 17.00-21.00, Σάββατο: 09.00-14.00, Κυριακές & Αργίες: κλειστή.