ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ 150 ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ…

0
369

Η μικρή αυλή του 16ου δημοτικού είναι επαρκής μόνο για τον προαυλισμό μαθητών των πρώτων τάξεων…

Κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες προαυλίζονται μαθητές του 16ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου, καθώς ουκ ολίγα από τα παιδιά κάνουν διάλειμμα, αλλά και το μάθημα της Γυμναστικής, ουσιαστικά στον… δρόμο.

Μιλώντας στην “ΚΡΗΤΗ TV” η διευθύντρια του σχολείου έκανε λόγο για «τριτοκοσμικές συνθήκες».
Η αιτία είναι ότι το σχολείο διαθέτει μόνο μια μικρή αυλή, η οποία είναι επαρκής για τον προαυλισμό μόνο των μαθητών των πρώτων τάξεων του δημοτικού. Τα υπόλοιπα παιδιά καλούνται να κάνουν διάλειμμα στον… δρόμο, προκειμένου – και λόγω COVID-19 – να μην υπάρχει συνωστισμός.


Έτσι, σύμφωνα και με τη διευθύντρια του 16ου Δημοτικού Σχολείου, κ. Σοφία Ζερβού, οι εκπαιδευτικοί αναγκάζονται να τραβούν… ιμάντες μέσα στον δρόμο, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν τα παιδιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει γίνει και διαγράμμιση πάνω στον δρόμο, προκειμένου να μη συνωστίζονται οι μαθητές την ώρα του διαλείμματος!

Σοβαρός κίνδυνος για τα παιδιά 
«Είναι τριτοκοσμικές εικόνες και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τα παιδιά, αλλά και για τους δασκάλους. Αυτό είναι ένα πρόβλημα χρόνιο», τόνισε η κ. Ζερβού, η οποία επισήμανε ότι τα 4 χρόνια που είναι διευθύντρια του σχολείου έχει απευθυνθεί τόσο στον ίδιο τον δήμαρχο ο οποίος έχει επισκεφτεί το σχολείο, καθώς και στον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης και τον προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Όπως μας εξήγησε η διευθύντρια, έχει γίνει σχετική αναφορά και στην πλατφόρμα των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, χωρίς ωστόσο το πρόβλημα να έχει λυθεί.

«Να φανταστείτε ότι, όταν βρέχει, δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα. Τα παιδιά πρέπει να κάνουν το διάλειμμα μέσα στις τάξεις, αλλά οι τάξεις είναι μικρές, κλουβιά», ανέφερε χαρακτηριστικά στην “ΚΡΗΤΗ TV” η κ. Ζερβού.


Σύμφωνα με την ίδια, εξάλλου, κάποιες φορές ο χώρος της αυλής περιορίζεται ακόμη περισσότερο. «Το πρωί που ερχόμαστε, εάν δεν έχουν παρκάρει αυτοκίνητα μέσα (γιατί δυστυχώς πολλοί οδηγοί εκτός περιοχής δε βρίσκουν πού να παρκάρουν, χωρίς να γνωρίζουν ότι πρόκειται για αυλή σχολείου!), τραβάμε τους ιμάντες και καθαρίζουμε τον δρόμο από τυχόν σκουπίδια», ανέφερε στην “ΚΡΗΤΗ TV” η διευθύντρια 16ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου, κ. Σοφία Ζερβού, που εξηγεί ότι ουσιαστικά το συγκεκριμένο μέρος τη νύχτα αποτελεί δρόμο και το πρωί… αυλή του σχολείου.