ΒLOOMBERG ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ…

0
1615

Ο Μητσοτάκης κάνει εντυπωσιακές προσπάθειες για ν’ ανακάμψει η ελληνική οικονομία

Με διθυραμβικό άρθρο του το Bloomberg σχολιάζει την οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας ότι οι προσπάθειες που γίνονται είναι εντυπωσιακές.

Το άρθρο αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «επί πολύ διάστημα φαινόταν ότι το καλύτερο που μπορούσε να κάνει η ευρωζώνη ήταν να συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα, ώστε να αποφύγει ένα μεγαλύτερο πρόβλημα.

Ως εκ τούτου είναι πράγματι εντυπωσιακές οι προσπάθειες του νέου πρωθυπουργού να επαναφέρει τη χώρα με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Εάν τα καταφέρει αυτό θα αποτελεί απόδειξη ότι αποδίδει μια κλασική δεξιά οικονομική ατζέντα εκεί όπου απέτυχε ο αριστερός λαϊκισμός των προκατόχων του.

Πρώην σύμβουλος της McKinsey & Co., ο Μητσοτάκης έδωσε σε όλα τα μέλη του υπουργικού του συμβουλίου από έναν μπλε φάκελο, που περιείχε όλες τις μεταρρυθμίσεις που περιμένει απ’ αυτούς να υλοποιήσουν ειδάλλως θα τους απομακρύνει από τα πόστα τους.

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει τεράστιες δυσκολίες -από ένα βουνό χρέους μέχρι τη βαθιά φτώχεια- όμως οι επενδυτές επιστρέφουν στην Αθήνα.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών εμφανίζει φέτος κέρδη σχεδόν 50% και οδεύει να αναδειχθεί πρωταθλητής στις επιδόσεις παγκοσμίως».

Παράλληλα μέσα στο άρθρο σημειώνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης μείωσε τις κρατικές δαπάνες και τους εταιρικούς φόρους από το 28% στο 24% καθώς και τη φορολογία επί των μερισμάτων, πράγμα το οποίο μπορεί να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα προς τους ξένους επενδυτές ότι η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα και ξαναμπαίνει στην οικονομική διεθνή σκακιέρα.

Τέλος το άρθρο καταλήγει σημειώνοντας πως «Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η χώρα ήταν εγκλωβισμένη σε μια ανούσια ιδεολογική διαμάχη μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και των αντιπάλων του που δηλητηρίασε το πολιτικό κλίμα και καθυστέρησε την ανάκαμψη.

Μια δόση management consultant ουδετερότητας είναι πιο εύκολο να “πουληθεί” στους επενδυτές.

Και το μπαλάκι είναι τώρα στο γήπεδο του Μητσοτάκη να μετατρέψει το στυλ McKinsey σε κάτι που θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια για τον ελληνικό λαό».