ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟ ε.α. ΑΔΑΜ ΑΛΕΞ. ΠΑΡΑΔΕΙΣΑΝΟ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΪ ΓΙΑΝΝΗ ΑΜΑΡΙΟΥ «Ο ΚΥΜΙΝΑΡΗΣ»…

0
290


ΨΉΦΙΣΜΑ


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Κυμινάρης» ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου του, συνήλθε σήμερα 21 Απριλίου 2023 σε έκτακτη συνεδρίαση μετά την αναγγελία του αδόκητου θανάτου του Υποστράτηγου ε.α. Αδάμ Αλεξ. Παραδεισανού, μέλους του Συλλόγου μας και εκλεκτού συγχωριανού μας και αποφάσισε τα παρακάτω:


· Να παρευρεθεί σύσσωμο το Δ.Σ. στην εξόδιο ακολουθία του εκλιπόντος
· Να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του, συμμετέχοντας στο βαρύτατο πένθος της
· Να καταθέσει χρηματικό ποσό στη μνήμη του για τα συσσίτια της Ιεράς Μητροπόλεως Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων.

«Χάθηκε αυτός ο οδοιπόρος.

Είχε συνάξει λίγα φύλλα

ένα κλαδί γεμάτο φως

είχε πονέσει

Και τώρα χάθηκε…

Αγγίζοντας αληθινά πουλιά

στο έρεβος

αγγίζει νέους ουρανούς

η προσευχή του μάχη.

Έαρ μικρό έαρ βαθύ έαρ συντετριμμένο»

Ο πόνος μας βαθύς, ανείπωτος, για σένα, Αδάμ της καρδιάς μας.

Αδάμ, Στρατηγέ της εντιμότητας, του ήθους, της ευγένειας, της αξιοπρέπειας, με υψηλό αίσθημα ευθύνης προσέφερες τις υπηρεσίες σου ως Αστυνομικός Διευθυντής Ρεθύμνης.

Το φιλέρευνο και ανήσυχο πνεύμα σου, σε οδήγησε στην κατάκτηση του πτυχίου Κοινωνιολογίας. Ήσουν η ήρεμη δύναμη.

Τύχη αγαθή για σένα η εκλεκτή σύντροφος και συνοδοιπόρος της ζωής σου, η Σωτηρία. Κλώνος ανθηρός της αγάπης σας, ο Αλέξανδρος, που καμάρωνες γι΄ αυτόν σε κάθε μας αντάμωμα. Μια νέα οικογένεια, η οικογένεια Ψαθάκη, άνοιγε στοργικά την αγκαλιά της για σένα.

Οι ισχυροί συναισθηματικοί δεσμοί σου με τη γενέθλια γη, οδηγούσαν τα βήματά σου, σε κάθε ευκαιρία, στον Αϊ-Γιάννη και μοιραζόσουν στιγμές με πρόσωπα αγαπημένα.

Συμμετείχες στις δράσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου μας, στις κοινωνικές εκδηλώσεις, στις γιορτές, στα πανηγύρια.

Τελευταίο μας αντάμωμα στο νοσοκομείο. Μου ζήτησες να έρθω. Δίπλα σου, η σύντροφος της ζωής σου, η Σωτηρία, αξία ανεκτίμητη.

Γαλήνια μου μίλησες για την πορεία της υγείας σου. Έκανες την ελπίδα χαμόγελο και κουράγιο.
Ανοίξαμε «το κουτί» των αναμνήσεων.

Η κουβέντα, μας οδήγησε στα παιδικά μας βιώματα. Γειτονόπουλα, με ισχυρούς δεσμούς αίματος από τους παππούδες, στις ίδιες αυλές ανταλλάσαμε, καθημερινά, μια ζεστή καλημέρα, ένα χαμόγελο.


Θυμηθήκαμε τα ατέλειωτα παιχνίδια στην αυλή του σχολείου, στα σοκάκια του χωριού, στις ποταμίδες των Παραδεισανήδων, στον Τουλούπο, στον Κυμινάρη.


Έκλεισε η συζήτησή μας με την αναφορά σου στον γιό σου τον Αλέξανδρο. Το πρόσωπό σου φωτίστηκε. Αυτό το φως κρατάω για πάντα μέσα μου.

Αδάμ, αγαπημένε ξάδερφε, φίλε, συγχωριανέ, καμάρι των Παραδεισανών και του Αϊ-Γιάννη. Θρηνούμε για σένα. Έκανες όνειρα φωτεινά. Όμως, έφυγες νωρίς.

Θα κρατήσουμε βαθιά μες στην ψυχή μας το γαλήνιο χαμόγελό σου, την πραότητα, την αξιοπρέπεια, την τιμιότητα, την αυθεντικότητα, την αγάπη.

Ο ήλιος γέρνει.

Μαβιά λούλουδα στολίζουν τη νοτική πλευρά του Ψηλορείτη, τον Αϊ-Γιάννη, τους Κούμους, το Ρέθυμνο. Το λυπητερό τραγούδι του δειλινού έχει αρχίσει.

Σαν μοιρολόι,

στο σούρουπο,

μακρινό,

που σιγοσβήνει.

Αναπαύσου εν Ειρήνη, Αδάμ της καρδιάς μας, σε φως ουράνιο, κοντά σε πρόσωπα αγαπημένα, τους γονείς σου, Αλέκο και Μαρία και την αδερφή σου Ζαφειρούλα.

Ζώσα η μνήμη.

Για το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου “Ο Κυμινάρης”

Ο Πρόεδρος

Κώστας Αντ. Παραδεισανός

Η Γραμματέας

Γεωργία Σταυρ. Χανιωτάκη