ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΙΝΑΡΑΚΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΟΡΤΥΝΑΣ…

0
692

Μην κρύβεστε πίσω από τους υπαλλήλους, είναι δείγμα πολιτικής ανανδρίας» η απάντηση της αντιπολίτευσης στην ανακοίνωση του Δημάρχου Γόρτυνας

«Στα αξιοσημείωτα του πολιτικού ξεπεσμού μπορεί να καταταχθεί η τελευταία προσπάθεια του Δημάρχου Γόρτυνας, Λευτέρη Κοκολάκη, να «κρυφτεί» πίσω από τους υπαλλήλους του Δήμου για να αποφύγει να δώσει απαντήσεις σε μια σειρά από ερωτήματα που του απηύθυναν οι επικεφαλής των παρατάξεων της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας, Νίκος Σχοιναράκης και Σταύρος Ξυλούρης και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γόρτυνας, Αρτέμης Βεϊσάκης.
Το ψέμα κ. Δήμαρχε έχει κοντά πόδια και γρήγορα καταρρέει!
Γι’ αυτό παρακαλούμε να είστε πολύ προσεκτικός, όταν το χρησιμοποιείτε!


Η επιστολή μας με τα ερωτήματα που σας θέσαμε αφορά αποκλειστικά εσάς, ως διοικητικό προϊστάμενο του Δήμου για μια σειρά από ενέργειες, πράξεις και αποφάσεις που κατά την κρίση μας και σύμφωνα με τα στοιχεία που δεσμευόμαστε να προσκομίσουμε στις αρμόδιες Αρχές, υπάρχει παράβαση καθήκοντος και πειθαρχικό παράπτωμα από μέρους σας, όπως και από μέλη-δημοτικούς συμβούλους της Οικονομικής Επιτροπής που τις ψήφισαν.
Στο κείμενό μας, το οποίο έχει δοθεί στη δημοσιότητα, δεν κατηγορούμε ούτε εκφοβίζουμε, ούτε τρομοκρατούμε υπαλλήλους του Δήμου, που προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους, ούτε τους απειλούμε ότι θα τους πάμε στον Εισαγγελέα.
Μην κρύβεστε λοιπόν πίσω από αυτούς και μην τους βάζετε μπροστά ως ασπίδα για τη δική σας προστασία κ. Δήμαρχε, γιατί η πράξη σας αυτή είναι πράξη δειλίας και πολιτικής ανανδρίας.
Είναι ξεκάθαρο ότι σας ζητάμε με γνώμονα τη διαφάνεια και την προστασία του δημόσιου συμφέροντος να απαντήστε στα ερωτήματα που σας θέτουμε, όπως έχουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα και όπως ακριβώς θα κάναμε, αν γινόταν κανονικά και δια ζώσης Δημοτικά Συμβούλια, τα οποία όμως, λόγω της πανδημίας εδώ και πολλούς μήνες γίνονται δια περιφοράς με λακωνικές τοποθετήσεις και ακόμα πιο λακωνικές σχεδόν μονολεκτικές αποφάσεις.
Δεν χρειάζεται σε κάθε ενέργεια μας να πανικοβάλλεστε, ούτε να χάνετε την ψυχραιμία σας και να δείχνετε κάθε φορά το μέγεθος της ανασφάλειας που σας διακατέχει και το χαμηλό επίπεδο που σας διακρίνει και που κάθε φορά επιβεβαιώνεται από το ύφος των ανακοινώσεων σας.
Όσο για τους χαρακτηρισμούς που επικαλείστε για τους υπογράφοντες την επιστολή, αποκαλώντας τους υπαινικτικά «τελευταίους ακόλουθους του κ. Σχοιναράκη » απλά δείχνετε για άλλη μια φορά το λαϊκισμό σας κ. Δήμαρχε και την έλλειψη παιδείας, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι απευθύνεστε σε έναν αρχηγό δημοτικής παράταξης και σε έναν εκλεγμένο από το λαό της Γόρτυνας ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο. Θέσεις τις οποίες και οι δύο τιμούν και υπηρετούν με ευσυνειδησία και με ελεύθερο φρόνημα.
Όσο για εσάς κ. Δήμαρχε, το μόνο που έχουμε να σχολιάσουμε είναι πως όταν οι μεταγραφές….. οι συναλλαγές…. και οι υποσχετικές επιταγές θα τελειώσουν, όταν θα κοπάσει ο κουρνιαχτός που επιδιώκετε με κάθε ευκαιρία να ξεσηκώνετε, τότε είναι σίγουρο ότι ο καθένας θα πάρει τη θέση που του αναλογεί! Και τότε θα αποκαλυφθεί ποιοι παρίσταναν τους «τζάμπα μάγκες»!


Όσο δε για τις «ασυναρτησίες» που λέτε ότι σας ζητάμε στην επιστολή μας, αυτό αφήστε να το κρίνουν οι καθύλην αρμόδιοι στους οποίους θα απευθυνθούμε, μιας και όπως σωστά αντιληφθήκατε η επιστολή μας έχει και το χαρακτήρα καταγγελίας με αποδέκτες την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, το Υπουργείο Εσωτερικών, τον Εισαγγελέα και άλλες ανώτατες Αρχές.
Όσο για το έργο που κάνετε να σας υπενθυμίσουμε και πάλι πως τα μόνα έργα που εκτελούνται και που θα εκτελούνται μέχρι το τέλος της θητείας σας, είναι αυτά που εμείς σας αφήσαμε!
Και κάτι τελευταίο για την προτίμησή σας στις τοπικές επιχειρήσεις με τις οποίες συνεργάζεστε, επειδή και γι’ αυτό υπαινιχθήκατε, αλλά δεν τολμήσατε να αποκαλύψετε όλη την αλήθεια στην ανακοίνωσή σας.
Αυτές λοιπόν, οι τοπικές επιχειρήσεις «που έχουν σχέση με την τοπική κοινωνία» όπως λέτε, από τις οποίες προμηθεύονται οικοδομικά υλικά και μπετόν εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, ανάδοχοι συμβάσεων του Δήμου Γόρτυνας, δεν είναι ντροπή να παραδεχτείτε ότι είναι οι δικές σας επιχειρήσεις και εταιρίες κ. Δήμαρχε, Κοκολάκη Λευτέρη και κ. έκπτωτε Δήμαρχε, (και δήθεν επικεφαλής παράταξης) Κοκολάκη Μιχάλη!

Εμείς σας ρωτήσαμε και σας ρωτάμε ευθέως, ενδεχομένως νόμιμο, πόσο όμως, ηθικό νομίζετε ότι είναι να δημιουργούνται συγκοινωνούντα δοχεία μεταξύ εργολάβων-προμηθευτών, του Δήμου και των ατομικών-οικογενειακών σας επιχειρήσεων;


Πείτε επιτέλους για μια φορά την αλήθεια στον κόσμο και μην υποτιμάται τη νοημοσύνη των πολιτών!

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας
Νικόλαος Σχοιναράκης

Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας
Σταύρος Ξυλούρης

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος
Αρτέμης Βεϊσάκης