ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΞΕΔΩΣΕ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ” ΜΕΓΑΛΗΣ ΓΟΡΤΥΝΑΣ “…

0
963

Αναφορικά με τη σύγκλιση δια περιφοράς Δημοτικού Συμβουλίου για την ψήφιση του προϋπολογισμού και σε ότι αφορά την παράταξη “ΕΛΛΩΤΙΣ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΑΣ με επικεφαλής τον Σταύρο Ξυλούρη έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:


Η πρόσκληση αφορούσε τη σύγκλιση δια περιφοράς δημοτικού συμβουλίου για την Τρίτη 9 Ιουνίου 2020 και όπως προβλέπει ο νόμος σε διάστημα μιας ώρας από τις 14:00-15:00 μ.μ. θα πρέπει τηλεφωνικά να δηλώσουν την παρουσία τους οι δημοτικοί σύμβουλοι για να θεωρηθεί ότι υπάρχει απαρτία, ώστε να είναι νομότυπη η διαδικασία.

Επομένως γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι στο ελάχιστο αυτό χρονικό περιθώριο δεν είναι εύκολο να επικοινωνήσουν όλοι για να δηλώσουν την παρουσία τους, γεγονός που δεν πρέπει να ταυτίζεται με την έλλειψη ενδιαφέροντος για το Δήμο και για την πορεία του, όπως εσφαλμένα αναφέρεται στην ανακοίνωση.


Ειδικά για τη συνεδρίαση που αφορά τον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2020 και εφόσον έχει λήξει η περίοδος της καραντίνας θα περιμέναμε από τη δημοτική αρχή να είχε μεριμνήσει ώστε η συνεδρίαση να γίνει δια ζώσης και όχι δια περιφοράς, τηρουμένων όλων των αναγκαίων και προβλεπόμενων μέτρων ασφάλειας.

Κατάλληλα οικήματα και ευρύχωρες αίθουσες συνεδριάσεων υπάρχουν και στη ΔΕ Κόφινα, στο Ασήμι και στη ΔΕ Αγίας Βαρβάρας ώστε να τηρηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας για τους δημοτικούς συμβούλους και τους εκπροσώπους των ΜΜΕ χωρίς την παρουσία κοινού και ακροατηρίου.

Εξάλλου ως γνωστόν η συζήτηση και ψήφιση του προϋπολογισμού αποτελεί κορυφαία συνεδρίαση για τη λειτουργία του Δήμου, όπου θα πρέπει να υπάρξουν τοποθετήσεις, αντιπροτάσεις και εκτενής συζήτηση και όχι μια μονολεκτική και εξ αποστάσεως ψήφο, θετική ή αρνητική. Αν λοιπόν πραγματικά ενδιαφέρεται η δημοτική αρχή για την εύρυθμη και σωστή λειτουργία των δημοκρατικών διαδικασιών ας συγκαλέσει άμεσα κανονική συνεδρίαση για την ψήφιση του προϋπολογισμού.


Σε ότι αφορά τον αρχηγό της παράταξης “Έλλωτις” Σταύρο Ξυλούρη έχει αποδείξει εμπράκτως με έργα και όχι με λόγια ότι στηρίζει την ομαλή λειτουργία του Δήμου και πάντοτε στέκεται αρωγός στις ενέργειες εκείνες και στις αποφάσεις που είναι προς το συμφέρον του Δήμου και των δημοτών.

Εξάλλου, όπως μνημονεύεται και στην ανακοίνωση της παράταξης της “Μεγάλης Γόρτυνας” ο επικεφαλής Σταυρός Ξυλούρης ψήφισε θετικά το σχέδιο του προϋπολογισμού στην οικονομική επιτροπή όπου συμμετέχει ως μέλος ως εκ τούτου τα όσα γενικόλογα αναφέρονται στην ανακοίνωση για τη στάση της αντιπολίτευσης και για δήθεν ενέργειες που σαμποτάρουν το έργο της δημοτικής αρχής είναι ενεδαφικά και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.