ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ – ΓΟΡΤΥΣ ΕΝΑ ΝΤΕΡΜΠΙ ΜΕ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΔΗ ΒΡΟΧΗ …

0
836


Στο ενδο-δημοτικό ντέρμπι που έγινε το απόγευμα στην Αγ. Βαρβάρα, κάτω από καταρρακτώδη στο μεγαλύτερο διάστημα βροχή, η Γόρτυνα πέτυχε σπουδαίο διπλό επικρατώντας με 0-1 της γηπεδούχου ομάδας και σκαρφάλωσε στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα, κλείνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο τον πρώτο γύρο αλλά και το 2018.
Στο πρώτο ημίχρονο έγινε ένα δυνατό παιχνίδι κέντρου χωρίς πολλές φάσεις. 

Από τη στιγμή μάλιστα που άρχισε η βροχή οι προσπάθειες των παικτών και των δύο ομάδων έγιναν ιδιαίτερα δυσχερείς.

Στο 32′ η Γόρτυνα  είχε καλή ευκαιρία ν ανοίξει το σκορ, με τους Ξαγοραράκη αρχικά και Μάλο στη συνέχεια να μην βρίσκουν στόχο.
Στο 43′ η Αγ. Βαρβάρα έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του ματς. Σε μια αντεπίθεση των γηπεδούχων, ο Κοζορώνης πετάχτηκε μόνος του απέναντι από τον Ανδρικάκη όμως ο πορτιέρο της Γόρτυνας  επέκρουσε εντυπωσιακά το πλασέ του, ενώ στο ριμπάουντ ο Ανδρικάκης είπε ξανά όχι στον επιθετικό των γηπεδούχων.


Στο δεύτερο ημίχρονο και παρά το γεγονός ότι είχαν ανοίξει πραγματικά οι ουρανοί και ο αγωνιστικός χώρος ιδιαίτερα στο κέντρο του γηπέδου είχε μαζέψει αρκετό νερό, η Γόρτυς μπήκε πολύ καλύτερο στον αγωνιστικό χώρο, πιέζοντας από την αρχή τους γηπεδούχους.


Στο 60′ με εξαιρετική διαγώνια μπαλιά του Δημήτρη, ο Κεφάκης έβγαινε μόνος του απέναντι στον Σπανό, όμως προτίμησε να πλασάρει από μακριά αντί να μπει μέσα στη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων με αποτέλεσμα να χάσει ένα σχεδόν σίγουρο γκολ.

Στο 65′ νέα καλή στιγμή για τους Φυλοξενούμενους  με τους αμυντικούς της Αγ. Βαρβάρας να διώχνουν πριν την γραμμή του τέρματος την κεφαλιά του Χελά.
Στο 75′ η Γόρτυνα είχε μοναδική τριπλή ευκαιρία να μπει μπροστά στο σκορ.

Αρχικά ο Ξαγοραράκης έπιασε ένα εκπληκτικό ανάποδο ψαλίδι με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να αποκρούει εντυπωσιακά.

Στο ριμπάουντ οι αμυντικοί των γηπεδούχων έδιωξαν την κεφαλιά του Κεφάκη, ενώ όπως – όπως έδιωξαν σε κόρνερ και το σουτ του Μπατούνα.

Δύο λεπτά αργότερα όμως ο Κεφάκης πάλεψε με νερό και αμυντικούς και με διαγώνιο σουτ έβαλε την ομάδα μας μπροστά στο σκορ.
Τρία λεπτά αργότερα η Γόρτυς έμεινε με δέκα παίκτες, με τραβηγμένη δεύτερη κίτρινη κάρτα του Μπατούνα.


Από εκεί και μετά η Αγ. Βαρβάρα πίεσε για την ισοφάριση.

Παρά την πίεση των γηπεδούχων πάντως, ο Χελά στο 85′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, λίγο έλλειψε να διπλασιάσει τα τέρματα για την Γόρτυνα…

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και λίγο έλλειψε να ισοφαρίσουν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν σε μια ανύποπτη φάση που φαινόταν να ελέγχει ο Ανδρικάκης, η μπάλα γλίστρησε και πήρε περίεργη τροχιά καταλήγοντας στο εξωτερικό μέρος της δοκού, με τον Ξαγοραράκη πάντως να ελέγχει τη φάση.
Στα υπόλοιπα λεπτά των καθυστερήσεων η Γόρτυνα διαχειρίστηκε σωστά τον επιπλέον χρόνο και το τελευταίο σφύριγμα του κ. Βασάκη βρήκε παίκτες και προπονητή να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους μες στη βροχή ένα μεγάλο Διπλό σ’έναν οχι και τόσο καλό Αγωνιστικό Χώρο …

Αμέσως μετά το τέλος του ματς ο προπονητής της  Γόρτυνας κ. Γιάννης Κοντάκης δήλωσε στο επίσημο site του σωματείου, “ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος της Α1 κατηγορίας και θεωρώ ότι τέτοιο restart ομάδας στην Α1 ίσως δεν έχει ξαναγίνει.

Η ομάδα μας από την τέταρτη αγωνιστική που την ανέλαβα μέχρι και σήμερα βελτιώθηκε αισθητά, μάζεψε πολλούς βαθμούς, σημειώνοντας παράλληλα σπουδαία αποτελέσματα επί σημαντικών αντιπάλων και με βάση και τα σημερινά αποτελέσματα έχουμε ανέβει πια στην 9η θέση της βαθμολογίας.

Θέλω να δώσω και δημόσια πολλά-πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου γιατί έδωσαν πραγματικά μια μεγάλη μάχη τόσο με τον εαυτό τους, όσο και απέναντι σε πολλές αντιξοότητες τραυματισμών και άλλων προβλημάτων που συναντήσαμε σ’ αυτό τον πρώτο γύρο και σ’ αυτή τη μάχη βγήκαν νικητές κερδίζοντας πολλά και για την ομάδα και για τους ίδιους. Καταφέραμε και σταθήκαμε ψηλά και ψυχολογικά και αγωνιστικά και σήμερα δώσαμε για άλλη μια φορά τον καλύτερό μας εαυτό και πήραμε μια νίκη στην ουσία εξάπαντο.

Σ’ αυτό το σημείο θα ήθελα να σταθώ στην ομάδα της Αγ. Βαρβάρας. Χωρίς να θέλω να κάνω δημόσιες σχέσεις, (δεν είμαι εξάλλου απ’ αυτούς που κάνουν αυτό το σπορ), σήμερα αγωνιστήκαμε με μια πάρα πολύ καλή ομάδα και έχοντας δει όλες της ομάδες της Α1 κατηγορίας σ αυτό τον πρώτο γύρο, δεν μπορώ να καταλάβω πώς αυτή η ομάδα βρίσκεται σ’ αυτή τη βαθμολογική θέση.

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στο συνάδελφο μου τον κ. Φανουράκη για τη δουλειά που έχει κάνει στην Αγ. Βαρβάρα. Το ποδόσφαιρο έτσι είναι.

Καλή συνέχεια στην ομάδα της Αγ. Βαρβάρας κι εμείς ευελπιστώ στο δεύτερο γύρο να επενδύσουμε στα μέχρι τώρα αποτελέσματα μας και να πάμε ακόμα καλύτερα και ψηλότερα στη βαθμολογία, χωρίς παράλληλα ν’ αδιαφορούμε για το θεσμό του κυπέλλου που για μένα είναι πολύ σημαντικός. Καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά στους ποδοσφαιριστές μου και σ’ όλο τον κόσμο.”

Τέλος ο Ανδρέας Δημήτρης δήλωσε στο επίσημο site της Γόρτυνας”Σπουδαία νίκη.

Ίσως η σημαντικότερη που έχουμε κάνει στον πρώτο γύρο, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο τη χρονιά που φεύγει. Συνεχίζουμε στη βάση του καλού κλίματος που έχουμε παίκτες, τεχνική ηγεσία και διοίκηση. Δεν είναι τυχαία τα συνεχόμενα καλά αποτελέσματα που κάναμε. Το θέλαμε πολύ κι εμείς και ο νέος προπονητής που ήρθε και το πετύχαμε. Συνεχίζουμε δυνατά και στο δεύτερο γύρο με σκοπό να βγάλουμε το ίδιο κι ακόμα καλύτερο πρόσωπο στο γήπεδο και να υλοποιήσουμε τους στόχους της διοίκησης. Καλές γιορτές και καλή χρονιά σε όλους.”

Να σημειώσουμε ότι μετά το τέλος του ματς, παίκτες, τεχνική ηγεσία και διοίκηση, με αφορμή και τις επερχόμενες εορτές, ήπιαν ένα κρασί γιορτάζοντας τη σημερινή νίκη και ευχόμενοι όλοι μαζί, υγεία και χαρά τόσο μεταξύ τους όσο κι σ’ όλο τον κόσμο.

ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ: Σπανός, Φωτάκης, Κοζορώνης, Μιφτάρι, Φάκας, Πακιουφάκης, Κοζορώνης, Κασωτάκης (55' Μανωλακάκης), Μαυρομάτης, Δάσκος, Πρίφτη

ΓΟΡΤΥΣ: Ανδρικάκης, Ξαγοραράκης, Χελά, Σαβοιδάκης Στ., Κωστάκης (90' Μηναδάκης), Κεφάκης, Αντωνάκης, Μάλο, Μπατούνας, Δημήτρης (90' Μπέης),