ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΑΙΣΤΟΥ…

0
648

Με το γενικό σύνθημα «Αγαπώ τον τόπο μου, αγαπώ την καθαριότητα, αγαπώ τον πολιτισμό», ο δήμος Φαιστού σε συνδυασμό με εθελοντές οργάνωσε την πρώτη εβδομάδα καθαριότητας στη Δημοτική Ενότητα Τυμπακίου.


Πρόγραμμα για κάθε εφαρμογή που αναζητούν οροθέμος Φαιστού ταδια χρόνια χρόνια, η απαιτούμενη από πολλούς πολλούς χρήστες και παραθέτουμε τα μηνύματα που ζητούσαμε από την εφαρμογή, για την ενημέρωση των απαιτήσεων που έπρεπε να κάνω τις πληροφορίες που έπρεπε να κάνω.


Οι δράσεις της πρώτης εβδομάδας καθαριότητα για το έτος 2021 άρχισαν με τον καλλωπισμό και καθαρισμός του Αλιευτικού Καταφυγίου Κόκκινου Πύργου, με τη μουσική εθελοντών, των και εκπροσώπων του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων.


Συνεχίστηκαν παράλληλα σε όλη τη δημοτική ενότητα Τυμπακίου, καθώς και στις περιοχές που παρουσιάζουν ιδιαίτερο τουριστικό ενδιαφέρον, με τους προέδρους των κοινοτήτων να συμμετέχουν ενεργά.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι αντίστοιχες προσπάθειες να συνεχιστούν και σε άλλες δημοτικές ενότητες, προκειμένου η συνολική εικόνα του Δήμου να είναι περισσότερο ανθρώπινη και καθαρή, τόσο για τους δημότες όσο και για τους επισκέπτες του Δήμου Φαιστού.


«Η δράση της πρώτης εβδομάδας καθαριότητας δείχνει την αγάπη, που έχουμε όλοι μας θεωρώ, σε ένα καθαρό, όμορφο και βιώσιμο περιβάλλον» αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Φασομυτάκης για να προσθέσει:
«Η εβδομάδα είχε συμβολικό, αλλά και ουσιαστικό χαρακτήρα. Συμβολικό για να έχουμε ένα καθαρό αστικό περιβάλλον ενόψει του Πάσχα.

Αλλά και ουσιαστικό διότι προστίθεται στις καθημερινές δράσεις καθαριότητας, στις δράσεις καλλωπισμού και περιποίησης δέντρων, αλλά και στις δράσεις αποψίλωσης και ασφάλειας που υλοποιούμε καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Η προσπάθεια είναι μεγάλη. Η προσπάθεια συνεχίζεται σε κάθε χωριό κι έχουμε δει ότι ήδη αγκαλιάζεται συνεχώς από περισσότερους δημότες κι εθελοντές που τους ευχαριστούμε».


Από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Αντώνης Κωνσταντουλάκης αναφέρει:
«Η αγάπη προς το περιβάλλον, είναι αγάπη προς τον ίδιο μας τον εαυτό.

Σ’ αυτή τη λογική, με όσα μέσα έχουμε διαθέσιμα, προχωρούμε σε προσπάθειες καθαριότητας, πρασίνου, αλλά και σε καινοτόμες δράσεις που μας φέρνουν πρώτους σε όλη την Κρήτη, αναφορικά με το σύστημα των υπόγειων κάδων.

Έχουμε καταφέρει να έχουμε μια από τις πρώτες θέσεις στην ανακύκλωση και προχωράμε με στόχο ένα καθαρό κι ανθρώπινο περιβάλλον.

Σε αυτή τη λογική, εκτός όλων των προσπαθειών που κάνουμε, υλοποιούμε και τις εβδομάδες καθαριότητας, στις οποίες συμμετέχουν υπάλληλοι κι εθελοντές, που τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα».