…ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ …ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΠΟ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ RUN GRECCE ΠΟΥ ΘΑ ΕΤΡΕΞΑΝΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ…

0
704

Χιλιάδες αθλητές και πολίτες όλων των ηλικιών από όλη την Κρήτη αναμένεται να μετάσχουν σήμερα στη μεγάλη γιορτή του μαζικού αθλητισμού και του πολιτισμού «Run Grecce-Ηράκλειο 2018» που γίνεται με επιτυχία μια ακομη χρονια στο νησί. Η γιορτή του μαζικού αθλητισμού που προάγει το «ευ αγωνίζεσθαι», την αλληλεγγύη τον εθελοντισμό και προβάλλει την Κρήτη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό οργανώνεται από τον ΣΕΓΑΣ-ΣΕΓΑΣ Κρήτης, την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, το δήμο Ηρακλείου, και την προσφορά πολλών εθελοντικών φορέων, οργανώσεων και υπηρεσιών.  Ολα έτοιμαΚλειστή λόγω της διεξαγωγής του Run Greece Ηράκλειο, θα είναι από τις 07:30 έως 13:30 η παραλιακή του Ηρακλείου. Σε ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου αναφέρεται:
Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην Λεωφόρου Σοφ. Βενιζέλου στο ύψος της πλατείας 18 Άγγλων και  εκτροπή τους προς την οδό Νεάρχου.
Διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην Λ.Σοφ. Βενιζέλου στο ύψος του Ι.Ν.Αγ. Πέτρου και  εκτροπή τους προς την οδό Μητσοτάκη.Στο Run Greece συμμετέχουν μόνο οι δρομείς που έχουν κάνει εγγραφή και έχουν παραλάβει τον αριθμό τους.Απαγόρευση την Κυριακή 29/4 της κυκλοφορίας οχημάτων και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις  στους δρόμους του παραλιακού μετώπου από το ύψος της οδού Σπύρου Μουστακλή μέχρι τον Άγιο Πέτρο από όπου θα περάσει το «ποτάμι»  των χιλιάδων δρομέων και  περιπατητών (07.00 – 14.00)Δωρεάν μεταφορά των δρομέων από το αστικό ΚΤΕΛ. Από την αφετηρία του αστικού ΚΤΕΛ  στο λιμάνι προς το Παγκρήτιο στάδιο
Ώρες:  08.00 (1 λεωφορείο) – 10.00 (1 λεωφορείο) – 10.30 (2 λεωφορεία)Ο μεγάλος χορηγός των αγώνων Wind  στηρίζει τον παιδικό ξενώνα «Το Σπίτι των Αγγέλων» αναδεικνύοντας και φέτος το κοινωνικό πρόσωπο του Run Greece Ηράκλειο. Στο  σωματείο «Δικαίωμα στη Ζωή» θα δοθεί το χρηματικό βραβείο της Wind, για την πρώτη θέση της ομάδας  Run Greece της Κρήτης στον περσυνό τελικό των αγώνων στην Αθήνα.Οι διοργανωτές και οι τοπικοί χορηγοί στηρίζουν τους δρομείς:
– Μινωικές Γραμμές: Εκπτωτικά εισιτήρια για τους δρομείς εκτός Κρήτης
– Σύνδεσμος τουριστικών και ταξιδιωτικών γραφείων Κρήτης: Έπαθλα διαμονής σε ξενοδοχεία της Κρήτης 5* και 4* στους πρώτους νικητές – νικήτριες με ένα συνοδό για τον καθένα, των αγώνων 10 και 5 χιλιομέτρων αντίστοιχα. 
– Ένωση Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων και Δωματίων Ν. Ηρακλείου «Η Φιλοξενία»: Ειδικές τιμές για τους δρομείς και συνοδούς εκτός Ηρακλείου.
Ειδικά χρηματικά έπαθλα από το Σ.Ε.Γ.Α.Σ. στους τρεις πρώτους Άνδρες και Γυναίκες στα 10.000 μ.Για τον τελικό του Run Greece  που θα γίνει στην Αθήνα στις 11 Νοεμβρίου προκρίνονται από τα 5.000 μ οι πρώτοι δρομείς Άνδρες και Γυναίκες που έχουν μόνιμη διαμονή στην Κρήτη και ανά ηλικιακή κατηγορία, σύμφωνα με τα παρακάτω:
18 – 34: Οι 4  πρώτοι Άνδρες και οι 4 πρώτες Γυναίκες

Επίσης από τις παρακάτω ηλικιακές κατηγορίες:  35 – 39,  40 – 44,  45 – 49, 50 – 54,  55 – 59 και 60 – 64: Ο πρώτος Άνδρας και η πρώτη Γυναίκα από κάθε κατηγορία
Συνολικά προκρίνονται για το τελικό 10 αθλητές και 10 αθλήτριες.Οι πρωταθλήτριες μας των 400μ Βασιλείου Ειρήνη, Βασιλείου Άννα και οι πρωταθλητές μας των 200μ Τσάκωνας Λυκούργος και Διάκος Γιώργος,  θα είναι οι προπομποί του παιδικού αγώνα, θα καλωσορίσουν τα παιδία στον αγώνα τους και θα τους δώσουν τον αγωνιστικό  ρυθμό στα πρώτα μέτρα.