ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ Η ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ …BOYDALIA 2017…

0
441

Συνεχίζονται οι παραστάσεις της Δημιουργικής Ομάδας Μαργαριτών, που παρουσιάζει τα «Boudalia 2017» με τίτλο «Στον Αέρα».

Η ξεκαρδιστική μουσικοχορευτική και θεατρική παράσταση, η οποία έκανε πρεμιέρα το περασμένο Σάββατο 19 Αυγούστου 2017, συγκεντρώνει όλα εκείνα τα στοιχεία που διαμορφώνουν την φήμη της ομάδας Boudalia, που μέσα από το χιούμορ και την ευρηματικότητα των συντελεστών της, καλεί το κοινό να δει την καθημερινότητα από την αστεία πλευρά της.Το έργο έχει γραφτεί από την ομάδα και οι παραστάσεις θα συνεχιστούν έως την Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017 στο Γήπεδο Μπάσκετ Μαργαριτών με ώρα έναρξης στις 9:30 το βράδυ.Τα «Boudalia 2017» τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Μυλοποτάμου και του Οργανισμού Πολιτισμού – Τουρισμού & Νέας Γενιάς Δήμου Μυλοποτάμου «Αυλοπόταμος».ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟΈνας ύποπτος φάκελος περιφέρεται στους διαδρόμους ενός τοπικού τηλεοπτικού καναλιού. Πέντε μαυροντυμένες χήρες, ένα μυστηριώδες ζευγάρι, δύο ταλαιπωρημένοι νιόπαντροι και ένας ιερέας διάσημος για τους τηλε-εξορκισμούς του, κυκλοφορούν στο ίδιο κανάλι για το δικό τους λόγο ο καθένας.Ενώ τους ακολουθούμε λαχανιασμένοι στις αναζητήσεις τους, οι πόρτες κλείνουν, οι ήρωες εγκλωβίζονται και απειλούνται. Από τι; Θα το μάθουμε μαζί τους στο αποκαλυπτικό φινάλε!ΤΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣΤα Boudalia αποτελούν ομαδική δουλειά και το αποτέλεσμα κάθε χρόνο δικαιώνει την επιλογή της Δημιουργική Ομάδας Μαργαριτών να λειτουργεί ως δέσμη ανθρώπων που καταθέτουν από κοινού τις δυνάμεις τους σε μια προσπάθεια που υπηρετούν με μεράκι και πίστη. Στο σημείωμα της ομάδα αναφέρει για την φετινή παραγωγή τα εξής: «Το δρόμο της φάρσας που ανοίξαμε στην περυσινή παράσταση, τον ακολουθήσαμε και φέτος. Είπαμε όμως ότι φέτος θέλουμε περισσότερη ταχύτητα και νεύρο. Πιο πολλή σάτιρα, ζωντάνια και αντιφάσεις. Στην επιλογή των ρόλων διαλέξαμε χαρακτήρες που να έρχονται σε αντίθεση με το στερεότυπό του. Φτιάξαμε όπως και στα παλαιότερα Boudalia περισσότερες παράλληλες ιστορίες που εξελίσσονται γύρω στον άξονα που είναι ο χώρος και ο χρόνος του τηλεοπτικού καναλιού.Θελήσαμε τους ήρωές μας ακραίους, νευρωσικούς, σπασμωδικούς. Ο καθένας τους ψάχνει να περισώσει και να κερδίσει ό,τι μπορεί μέσα στις δυσκολίες της καθημερινότητας που τους (μας) πλήττει όλους. Ο καθένας αγωνιά, τρομοκρατείται, θυμώνει, επιθυμεί, μέσα από την φαντασίωση στην οποία ζει. Μόνος του. Έτσι οι συναντήσεις τους γίνονται παράλογες και εκρηκτικές.Οι δικές μας συναντήσεις, για μια ακόμη φορά μας έθρεψαν ψυχικά (και σωματικά ως είθισται), μας δυνάμωσαν, μας έδωσαν τη χαρά της επανεύρεσης. Αφήνοντας τα προβλήματα μας ο καθένας πίσω του, έφερνε σ’ αυτές τον καλό εαυτό του.Έτσι το έργο μας είναι το δώρο που με χαρά προσφέρουμε για άλλη μια χρονιά ο ένας στον άλλον, αλλά και εσάς!»ΤΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ
Την σκηνοθεσία και φέτος υπογράφει ο Βασίλης Ξενικάκης, ο οποίος στο σημείωμα του αναφέρει τα εξής: «Στην αρχή της τρίτης τους δεκαετίας, τα Boudalia μάς εκτοξεύουν «στον Αέρα» με ένα έργο ανατρεπτικό , θεότρελο, γεμάτο πάθος, έρωτα, διαπλοκή, τρόμο, βία, δίψα για δόξα και χρήμα, αλλά και …εκλεχτή αλόη και 17άρια ζαντολάστιχα! Με τρόπο μοναδικό τα Boudalia μάς παρουσιάζουν τα πιο αμφιλεγόμενα θέματα της καθημερινότητας μας, τα «αγκάθια» που μας διχάζουν και μας αποξενώνουν. Καταγράφουν και σχολιάζουν τη συμπεριφορά και τη στάση όλων μας απέναντι σε αυτά. Η boudaliaκή αυτή κωμωδία φαίνεται να επιδιώκει διακριτικά μέσα από το γέλιο να ασκήσει κριτική, ώστε να διορθωθούν ορισμένες επιβλαβείς ή επικίνδυνες για την κοινωνία μας καταστάσεις, θυμίζοντας μοιραία την αρχαία κωμωδία και το διδακτικό της χαρακτήρα. Έτσι καταφέρνουν να μας χαρίσουν την Αριστοτελική οἰκεία ἡδονή που την έχουμε τόσο πολύ ανάγκη σήμερα. Όπως και κάθε φορά, αυτό το πέμπτο σμίξιμο με τα boudalo-παιδα και η νέα τους πρόκληση είναι για μένα δώρο. Ας αφεθούμε όλοι μας «στον Αέρα» των Boudaliων!»