Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ GORTYNALIVE.COM ΖΗΤΕΙ ΑΤΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ MARKETING…

0

Το Gortynalive.Com ένα Site με ραγδαία ανάπτυξη και καθημερινές Προβολές από χιλιάδες αναγνώστες ζητεί άτομο με εμπειρία στο Marketing και Social media…


Αποστολή βιογραφικών στο email: [email protected]

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΜΑΜΟΥΛΑΚΗ…

0

Αυτή η συγκέντρωση, στέλνει το μήνυμα της νίκης! Στέλνει το μήνυμα της Νίκης σε όλο το Μαλεβίζι!

Όπως σε κάθε σημαντική στιγμή για τον τόπο μας, έτσι και σήμερα η φωνή σας ακούγεται σε κάθε γωνιά του Μαλεβιζίου. Του Μαλεβιζίου της αξιοπρέπειας, της υπερηφάνειας, της ιστορίας και του πολιτισμού!

Με τη σημερινή μεγαλειώδη παρουσία σας, λέτε ΝΑΙ στην ενότητα! ΝΑΙ στη συνέχιση της μεγάλης, κοινής προσπάθειας! ΝΑΙ στους Νέους Δρόμους του Μαλεβιζίου!»

Με αυτές τις φράσεις ξεκίνησε την ομιλία του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, στην εκδήλωση παρουσίασης του ψηφοδελτίου της παράταξης «Νέοι Δρόμοι».

Είχε προηγηθεί ο Αγιασμός των γραφείων από τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο καθώς και προσφωνήσεις από τον επιχειρηματία Γιάννη Λεμπιδάκη, τον καθηγητή Μανόλη Αστυρακάκη και τον δικηγόρο Γιώργο Τζωράκη, οι οποίοι επικεντρώθηκαν στον άνθρωπο, τον οικογενειάρχη, τον έμπειρο και αποτελεσματικό αυτοδιοικητικό, Κώστα Μαμουλάκη, καθώς και από μια πολύτεκνη μητέρα από το Τσαλικάκι, τη Σοφία Σουλαδάκη, η οποία έκανε αναφορά στα πολλά έργα που έχουν βελτιώσει την καθημερινότητά της, αλλά και σε όσα περιμένει από τον Κώστα Μαμουλάκη την επόμενη μέρα.
Ο κόσμος που είχε κατακλύσει από νωρίς το σημείο, οδήγησε και σε ρυθμίσεις εκτροπής της κυκλοφορία από την Ελ. Βενιζέλου – οι πιο μέτριοι υπολογισμοί κάνουν λόγο για περισσότερες από 3.000 άτομα – ενώ εντυπωσιακή ήταν και η σύνθεση του κοινού: Άνθρωποι απ’ όλο το Μαλεβίζι, γυναίκες και άνδρες όλων των ηλικιών, με πάθος και παλμό που θύμιζε συγκέντρωση άλλης εποχής.

Ο Κώστας Μαμουλάκης – ο οποίος ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος από αυτή την ανταπόκριση – ήρεμος και μειλίχιος όπως πάντα, άνθρωπος των συνθέσεων, της αναγνώρισης κάθε προσπάθειας και των συνεργασιών τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του: «Εμείς είμαστε εδώ για να ενώσουμε, όχι να διχάσουμε.

Για να συνθέσουμε όχι να διαιρέσουμε. Είμαστε εδώ δημιουργώντας συνθήκες συνεργασίας που πάνε τον τόπο μας μπροστά! Με μεγαλύτερη ορμή, δύναμη και αποφασιστικότητα! Με δυνάμεις από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες και διαδρομές, με ανθρώπους απ’ όλες τις γενιές, αλλά με έναν κοινό παρονομαστή: Την αγάπη μας για τον τόπο! Αυτόν τον αγώνα σας καλώ να συνεχίσουμε! Μαζί! Ενωμένοι και αγαπημένοι! Έτσι ξεκινήσαμε, έτσι πορευτήκαμε, έτσι και συνεχίζουμε!

Για το Μαλεβίζι της ανάπτυξης, της ευημερίας και της προόδου.

Για το Μαλεβίζι των ίσων ευκαιριών και της δημιουργίας!

Για το Μαλεβίζι που πηγαίνει μπροστά, με σεβασμό στον πολίτη, στην ιστορία και στην παράδοσή του!

Για το Μαλεβίζι της αλληλεγγύης και της δικαιοσύνης.

Του πολιτισμού και των ηθικών αξιών.

Για το Μαλεβίζι της οικολογίας και των κοινωνικών δικαιωμάτων.

Για το Μαλεβίζι που δημιουργεί και παράγει με επίκεντρο τις ανάγκες των ανθρώπων του.

Με εμπειρία, όραμα και σχέδιο.

Με αποφασιστικότητα και συνέπεια.

Γι’ αυτό το Μαλεβίζι αγωνιστήκαμε, για αυτό το Μαλεβίζι παλέψαμε, για αυτό το Μαλεβίζι συνεχίζουμε! Και συνεχίσουμε μαζί!

Έκανε παράλληλα αναφορά στο γιατί ζητάει ξανά την ψήφο των πολιτών, λέγοντας: «Φίλες και φίλοι, ίσως κάποιοι να αναρωτιέστε γιατί ζητάω την ψήφο σας. Γιατί θέλω να συνεχίσω την πορεία μου ως Δήμαρχος. Είναι μια εύλογη απορία και θα ήθελα να απαντήσω ευθέως, με ειλικρίνεια και σεβασμό. Έτσι δηλαδή όπως αντιμετωπίζω τη σχέση μας μέχρι σήμερα. Ζητάω την ψήφο σας γιατί παρά το ότι καταφέραμε με όλες τις γνωστές δυσκολίες της οικονομικής κρίσης να ολοκληρώσουμε περισσότερα από 1500 έργα, παρεμβάσεις και δράσεις σε ολόκληρο το Μαλεβίζι, έχουμε κι άλλα, εξίσου σημαντικά μπροστά μας…

Για παράδειγμα, φτιάξαμε 11 νέες σχολικές δομές. Λύκειο, δημοτικά, νηπιαγωγεία, παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, αλλά χρειαζόμαστε ακόμα περισσότερα. Θέλουμε ένα ΕΠΑΛ, ένα ειδικό σχολείο, χρειαζόμαστε ένα ακόμα δημοτικό, τουλάχιστον δυο ακόμα νηπιαγωγεία κι έναν ακόμα βρεφονηπιακό σταθμό.

Δημιουργήσαμε δομές πολιτισμού που μας κάνουν περήφανους σε όλο τον κόσμο: Μουσείο, Δημοτική Βιβλιοθήκη και Πινακοθήκη, αλλά η Βιβλιοθήκη μας, για παράδειγμα, χρειάζεται τον δικό της ιδιόκτητο χώρο. Κάτι για το οποίο έχουμε ήδη καταθέσει τη σχετική πρόταση για χρηματοδότηση.

Δημιουργήσαμε 3 νέα λαογραφικά μουσεία σε οικισμούς του Δήμου μας, που μαζί με αυτά που υπήρχαν αλλά και τους αρχαιολογικούς χώρους, μας επιτρέπουν τώρα να «χτίζουμε» τις λαογραφικές – πολιτιστικές – ιστορικές διαδρομές του Μαλεβιζίου.

Τις διαδρομές που θα φέρουν τον τουρίστα στην ενδοχώρα του Δήμου και θα τονώσουν τις μικρές, τοπικές οικονομίες.

Στις κοινωνικές δομές, κατασκευάσαμε το ιδιόκτητο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) και το ιδιόκτητο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία στον Σκαφιδαρά με τον αείμνηστο Γιώργο Μαρκατάτο, φτιάξαμε νέα ΚΑΠΗ, πολλές εθελοντικές δομές (παντοπωλείο, ιατρεία, φαρμακείο, μαγειρείο, κλπ,) αλλά οι αδύναμοι συμπολίτες μας χρειάζονται ακόμα εντονότερη στήριξη.

Ολοκληρώσαμε πολλές αναπλάσεις στα χωριά μας, πλακοστρώσεις, ανακαινίσεις παλαιών κτιρίων, νέες πλατείες, κρήνες, περιπατητικές διαδρομές και πολλά άλλα, όμως, υπάρχουν ακόμα ανάγκες για να βελτιωθεί περισσότερο η ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών τους.

Στην καθημερινότητα, μπορεί να λύσαμε το πρόβλημα υδροδότησης με τις 2 μονάδες αφαλάτωσης, μπορεί να μην μένει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών, μπορεί να έχουμε στη διάθεση των πολιτών περισσότερα από 20.000 τ.μ. δωρεάν στάθμευσης και τόσα άλλα, η αστική οδοποιία όμως, ειδικά έπειτα από τόσα έργα, χρειάζεται βελτίωση.

Μπορεί να κατασκευάσαμε ποδηλατόδρομο, skate park και πολλές παιδικές χαρές, γήπεδα και γυμναστήρια, η νεολαία μας όμως απαιτεί – και πολύ καλά κάνει – κι άλλες παρεμβάσεις. Και σήμερα που έχουμε προχωρήσει τα σχέδια πόλης – σε κάποια από αυτά είμαστε στις τελικές τους φάσεις – μας ανοίγονται νέοι δρόμοι ανάπτυξης αφού θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τους κοινόχρηστους χώρους που θα δημιουργηθούν.

5:10’’

Στις μεγάλες υποδομές, μπορεί να κατασκευάσαμε μονάδες βιολογικού καθαρισμού και νέα δίκτυα σε όλους σχεδόν τους οικισμούς, μένουν όμως ακόμα δυο-τρεις που πρέπει να γίνουν.

Ή μπορεί να αναπτύξαμε το σύστημα τηλε-ελέγχου και τηλεχειρισμού των δικτύων της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. – οπότε πλέον σε έναν ηλεκτρονικό πίνακα έχουμε άμεση εικόνα για ό,τι συμβαίνει στο δίκτυό μας – να αντικαθιστούμε και όλα τα υδρόμετρα με «έξυπνα» ασύρματα ρολόγια και να πετύχαμε τη μείωση της τιμής χρέωσης του νερού κατά 20%, θέλουμε όμως να φτιάξουμε τα «πράσινα» δίκτυα και να αυτονομήσουμε ενεργειακά τη Δημοτική Επιχείρηση.

Στον πρωτογενή τομέα της παραγωγής, όπου έχουμε κατασκευάσει νέα αρδευτικά δίκτυα και ενισχύσαμε την εξωστρέφεια των προϊόντων του τόπου μας, έχουμε μια αγροτική οδοποιία που μετά από τον χειμώνα που περάσαμε, έχει υποστεί μεγάλες καταστροφές.

Αλλά και στα τεχνικά έργα, όπου διανοίξαμε πολλά χιλιόμετρα νέων δρόμων, διαπλατύναμε άλλα σημεία, ξεκινάμε για παράδειγμα τη σύνδεση Γαζίου – Ηρακλείου με έναν σύγχρονο δρόμο, ανάλογο της 62 Μαρτύρων, έχουμε ακόμα δουλειά να κάνουμε.

Ή στην περίπτωση των Ληνοπεραμάτων, που καταφέραμε με αγαστές συνεργασίες να χαρακτηριστεί η περιοχή ως τουριστική, να ανοίξει για πρώτη φορά η νομική οδός για την απομάκρυνση των ρυπογόνων μονάδων και να μπορεί να προχωρήσει ένας σχεδιασμός τουριστικής αξιοποίησης. Να φύγουμε από την μιζέρια του «ελεείστε μας» που κάποιοι – προφανώς λόγω άγνοιας των δεδομένων της αυτοδιοίκησης – προτείνουν και των ψίχουλων των αντισταθμιστικών, να ορθώσουμε το ανάστημά μας και να διεκδικήσουμε αυτό που πραγματικά αξίζει για τον τόπο: Την πλήρη και αμετάκλητη απομάκρυνση όλων των ρυπογόνων μονάδων από μια τουριστική – πλέον και με τον νόμο – περιοχή.

Κάναμε πολλά… ο τόπος μας όμως χρειάζεται περισσότερα!

Και αυτά που χρειάζεται, αυτά που έχει ανάγκη, είναι όσα έχουμε ήδη δρομολογήσει!

Είναι αυτά για τα οποία έχουμε έτοιμες μελέτες για χρηματοδότηση, οι οποίες και μας επιτρέπουν να μην χάνουμε καμία ευκαιρία. Και όποτε ανοίγει ένα νέο πρόγραμμα, να είμαστε από τους πρώτους δήμους σε όλη την Ελλάδα που καταθέτουμε έτοιμες προτάσεις, λαμβάνοντας τις αντίστοιχες χρηματοδοτήσεις.

Αυτό είναι που επιθυμώ για την επόμενη ημέρα: Να συνεχιστεί η υλοποίηση αυτού του τόσο φιλόδοξου αλλά συνάμα ρεαλιστικού προγράμματος, που πηγαίνει το Μαλεβίζι μπροστά.

Γι’ αυτό και ζητάω την ψήφο σας. Και την ζητάω με ειλικρίνεια και τον αμέριστο σεβασμό που γνωρίζετε ότι τρέφω για εσάς.

Στη συνέχεια ο Κώστας Μαμουλάκης αναφέρθηκε στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των υποψηφίων και στα σημαντικότερα έργα της Δημοτικής Αρχής λέγοντας: «Ζητάω την ψήφο σας μαζί με μια μεγάλη, αξιόπιστη και αποτελεσματική ομάδα υποψηφίων συμβούλων που θα σας παρουσιάσω στη συνέχεια, έμπειρων και νέων, με ενθουσιασμό και όρεξη για δουλειά, που συμμερίζονται αυτές τις ανησυχίες. Και με ένα μέσο όρο ηλικίας των συμβούλων τα 43 μόλις χρόνια αλλά και την προσωπική μου πείρα, είμαι απόλυτα βέβαιος για ένα εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα

Και αναλογιστείτε, αν καταφέραμε όλα όσα γνωρίζετε την περίοδο των μνημονίων, φανταστείτε τι μπορούμε ενωμένοι να πετύχουμε από τώρα και στο εξής.

Κάποιοι βέβαια, το μηδενίζουν όλο αυτό το έργο. Μιλάνε για τα «αυτονόητα». Και ψεύδονται συνειδητά, αφού γνωρίζουν ότι αυτά που έγιναν την περίοδο 2011 – 2018 στον τόπο μας, δεν έχουν προηγούμενο!

Γιατί δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί δήμοι που μέσα σε αυτά τα χρόνια της κρίσης και των περικοπών, κατάφεραν να φτιάξουν:

· 11 νέα σχολικά κτίρια όλων των βαθμίδων

· Ένα αρχαιολογικό μουσείο

· Μια δημοτική πινακοθήκη

· Μια δημοτική βιβλιοθήκη

· Δυο μονάδες αφαλάτωσης

· Τρία λαογραφικά μουσεία

· Νέες μονάδες βιολογικού καθαρισμού για 13 οικισμούς

· Πολλά χιλιόμετρα δικτύων ύδρευσης, άρδευσης και αποχέτευσης

· Σύγχρονα συστήματα τηλε-ελέγχου και τηλεχειρισμού

· Εκατοντάδες παρεμβάσεις σε όλους τους οικισμούς και τα χωριά

· Πολλούς νέους δρόμους

· Πλατείες, αθλητικά κέντρα και πάρκα

· Πολλές κοινωνικές δομές στήριξης των αδυνάμων

· Σύγχρονο δημοτικό φωτισμό οικονομίας

· Σταθεροποίηση των οικονομικών του δήμου και πολλά – πολλά άλλα…

Αυτά, τα έργα είναι που οδήγησαν το Μαλεβίζι στην κορυφή σε εθνικό επίπεδο και το έκαναν μοντέλο ανάπτυξης σε πολλούς τομείς.

Φίλες και φίλοι, εσείς γνωρίζετε την αλήθεια… Τη ζείτε την αλήθεια.

Και θα ήθελα να είστε βέβαιοι ότι όπως τα καταφέραμε με τα μεγάλα και σπουδαία, έτσι θα τα καταφέρουμε με τα καθημερινά και σημαντικά!

Γιατί όπως πλέον γνωρίζετε όλοι καλά, εμείς κάνουμε τις δεσμεύσεις μας πράξη!

Με σεβασμό και αξιοπιστία.

Με αποτελεσματικότητα και διαφάνεια!

Με σαφείς προτάσεις, όχι αοριστολογίες και πολιτικάντικες εκφράσεις, δημοσιοποιήσαμε ήδη τις προτεραιότητες για την επόμενη ημέρα. Μπορείτε να τις δείτε αναλυτικά στις ηλεκτρονικές μας σελίδες. Συγκεκριμένα, στοχευμένα».

Και έκλεισε την ομιλία του ευχαριστώντας τους συνεργάτες του στη Δημοτική Αρχή, όλα τα στελέχη και το προσωπικό του Δήμου μας και των Οργανισμών, τους εκπροσώπους των φορέων που συνεργάστηκε, εθνικούς και τοπικούς, καθώς επίσης και στους Προέδρους και τα συμβούλια των οικισμών και τονίζοντας: «Φίλες και φίλοι, προσωπικά, είχα ανέκαθεν εμπιστοσύνη στην κρίση σας. Έτσι και τώρα, στις εκλογές του Μαΐου, είμαι βέβαιος ότι θα λάβετε την σωστή απόφαση για τον τόπο μας. Θα δώσετε μια ισχυρή, ξεκάθαρη εντολή από την πρώτη Κυριακή, για να συνεχιστεί αυτή η ανοδική πορεία του Μαλεβιζίου. Να γίνουν ακόμα περισσότερα έργα. Να αξιοποιηθεί η εμπειρία αυτών των ετών και να μην γυρίσουμε σε περιόδους πειραματισμών και διχόνοιας. Να συνεχίσουμε με ασφάλεια και σιγουριά. Χωρίς αποκλεισμούς. Χωρίς εξαιρέσεις. Χωρίς γκρίζα σημεία.

Την πρώτη απάντηση, την δώσατε ήδη σήμερα, από εδώ, από την πρωτεύουσα του Δήμου μας, το Γάζι, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο: Την Κυριακή 26 Μαΐου, ψηφίζουμε για τα παιδιά μας. Ψηφίζουμε για τη ζωή μας. Ψηφίζουμε για τον τόπο μας!

Συνεχίζουμε στο νέο Μαλεβίζι, τον τόπο της δημιουργίας, της αλληλεγγύης, της ανάπτυξης και της δικαιοσύνης.

Ενωμένοι, με αξιοπρέπεια και με τον άνθρωπο στο επίκεντρο! Και γι’ αυτό σε ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Να είστε καλά! Και με τη νίκη!!!»

Στη συνέχεια ακολούθησε η παρουσίαση των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων, των υποψήφιων τοπικών συμβούλων της παράταξης «Νέοι Δρόμοι» του Γαζίου, του Κρουσώνα, των Καλλεσών, της Αχλάδας, καθώς και των Προέδρων των μονομελών κοινοτήτων του Αηδονοχωρίου, του Καμαρίου, των Κορφών, του Λουρακίου, της Μονής και του Σάρχου.

Η ολοκλήρωση της παρουσίασης, έδωσε και το έναυσμα για μια μεγάλη γιορτή με αντικριστά, μουσική και χορό που κράτησε ως αργά το βράδυ.

Από τις παρουσίες που ξεχώρισαν, ο υπ. δήμαρχος Ηρακλείου Μ. Βασιλάκης με μέλη της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γ. Πιτσούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κ. Φασουλάκης, οι εντεταλμένοι σύμβουλοι της Περιφέρειας Λ. Βαμβακάς, Ν. Ξυλούρης και Γ. Αλεξάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Στ. Τζεδάκης και Γ. Δεικτάκης, ο Αντιδήμαρχος Ανωγείων Β. Σμπώκος, ο ι γιοί του Γ. Λεμπιδάκη Μιχάλης και Μανόλης, ο Στ. και η Λ Γιαννικάκη, ο Μ. Παπακαλιάτης, ο Μ. Σκουλούδης, ο Τ. Αναστασάκος, ο Β. Ζάχαρης, ο Μ. Μανούσος ο Γ. Διαλυνάς, κ.α., ενώ αργά το βράδυ επισκέφτηκαν το εκλογικό κέντρο και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Σπύρος Καλλέργης και Μενέλαος Μποκέας.

ΣΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΟΝ ΠΡΙΝΙΑ…

0

Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η μνήμη της Μεγαλομάρτυρος Αγiας Ειρήνης στην  θέση Περδικοκορφή της ενορίας του Πρινιά  την οποία διακονεί ο πάτερ Μιχαήλ Τζουανάκης
Πλήθος προσκυνητών χθες παραμονή στον πανηγυρικό εσπερινό και σήμερα στη Θεία Λειτουργία. Για μία ακόμη φορά ακολούθησε πλούσιο κέρασμα στους παρευρισκόμενους. 
Η χάρη της να μας βοηθά…

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΗΣ Δ.Α.Π.- Ν.Δ.Φ.Κ…

0

Συγχαρητήρια σε όλους και στον Πρόεδρο Ν.Ε ΟΝΝΕΔ Ηρακλείου Μαθιουδακη Άγγελο…

ΝΕΟ Δ.Σ. ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΓΙΩΝ ΔΕΚΑ…

0

Ο πολιτιστικός σύλλογος Αγίων δέκα δηλώνει παρών με νέο δυνατό συμβούλιο…

Πρόεδρος : Δημήτρης Σπύρου
Αντιπρόεδρος : Βουβακης Βαγγέλης (Στέλιος)
Γραμματέας : Σταυριανη Σταυριανουδάκη
Ταμίας : Βαγγέλης Καπαρουδακης
Τακτικό μέλος : Εμμανουήλ Σταυριανουδάκης
Αναπληρωτές : Χαράλαμπος Κυρλακης , Αλεξανδρος Ξαγοραρακης , Γεώργιος Ζαχαριουδάκης

“ΕΦΥΓΕ” ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΕΥΤΥΧΗΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΜΟΙΡΩΝ…

0

Για το στερνό ταξίδι έφυγε σήμερα το πρωί της Τετάρτης 14 Φεβρουαρίου, μετά από μακρά νοσηλεία σε Νοσοκομείο του Ηρακλείου, λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας, ο Ευτύχιος Δασκαλάκης, συνταξιούχος Ταχυδρόμος του ΕΛΤΑ Μοιρών (1981-2016), γιός του αείμνηστου ιερέα π. Μανώλη Δασκαλάκη από το Πετροκεφάλι και της πρεσβυτέρας Μαρίας, το γένος Μιχελάκη, από το Κλήμα.

Tο «τελευταίο αντίο» θα ακουστεί την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι, στον Άγιο Γεώργιο Μοιρών, την εκκλησία που ταυτίστηκε με το όνομα του πατέρα του Ευτύχιου, π. Μανώλη Δασκαλάκη, ο οποίος υπηρέτησε τον Μητροπολιτικό Ναό της έδρας του Δήμου Φαιστού για 40 χρόνια (1951-1991)...

θερμά Συλλυπητήρια από το Gortynalive.com στην Οικογένεια, Φίλους και Συγγενείς…

Πηγή: Δια-SOS-τε την Μεσαρά…

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΟΡΤΥΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕΣΑΡΑΣ “ΦΑΙΣΤΟΣ”…

0

Οι ανάγκες και τα προβλήματα των σχολείων του Δήμου Γόρτυνας και, ευρύτερα, της Μεσαράς, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Γόρτυνας, Μιχάλη Κοκολάκη, με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσαράς «Φαιστός».

Ειδικότερα, συζητήθηκαν θέματα κτιριακής και υλικοτεχνικής υποδομής, ενώ από την πλευρά του συλλόγου τέθηκε και το ζήτημα της ίδρυσης και λειτουργίας δεύτερης Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Μεσαρά, που θα έδινε λύση σε χρόνιες δυσλειτουργίες και προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καθημερινά, τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Ο Δήμαρχος, Μιχάλης Κοκολάκης, διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος Γόρτυνας θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες των εκπαιδευτικών, στα πλαίσια των δυνατοτήτων του.

Στην συνάντηση συμμετείχε και ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Αγίας Βαρβάρας και πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Στέλιος Μαυρίδης, ενώ τον σύλλογο εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος, Γρηγόρης Γιαμαλάκης, ο Αντιπρόεδρος, Γιώργος Καπελλάκης και ο Ειδικός Γραμματέας, Τίτος Ζερβάκης.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗ ΒΑΓΙΟΝΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΑΣ…

0

Εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή 18/2/2024 στη Βαγιονιά

Ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών «Αιματοκρήτης», ο Δήμος Γόρτυνας, η κοινότητα Βαγιωνιάς και το Γυμνάσιο Βαγιονιάς, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φουρνοφάραγγου, διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024, ώρες 10:00 – 13:30, στο κοινοτικό κατάστημα Βαγιονιάς. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2810-239773, 6978247010 και στην ιστοσελίδα www.aimatocritis.gr.

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΤΥ…

0

Ένα μεγάλο έργο που αφορά την ευρύτερη περιοχή με επίκεντρο τον υδροβιότοπο που αναμένεται να δημιουργηθεί γύρω από το φράγμα του Πλατύ.

Χρηματοδότηση του συνόλου των εκπονημένων, από το Δήμο Αμαρίου, μελετών για έργα ολοκληρωμένης διαχείρισης λυμάτων για όλους τους οικισμούς που περιλαμβάνονται στη λεκάνη απορροής του φράγματος, προκειμένου να εξασφαλιστεί η προστασία του και ταυτόχρονη διερεύνηση μεταβίβασης της διαχείρισης τους στον φορέα διαχείρισης και λειτουργίας του έργου (Ο.Α.Κ. Α.Ε.) λόγω αυξημένου κόστους λειτουργίας και συντήρησης.

Αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με τη δημιουργία φωτοβολταϊκών πάρκων, τα οποία θα καλύπτον εξ ολοκλήρου τις ενεργειακές απαιτήσεις των αντλητικών συστημάτων.

Διαβούλευση με την τοπική κοινωνία αναφορικά με το ζήτημα των απαλλοτριώσεων, προκειμένου αυτές να εναρμονίζονται με τις πραγματικές αξίες, τόσο των εκτάσεων όσο και των καλλιέργειών που υφίστανται σε αυτές».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΥΔΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΟΡΤΥΝΑΣ…

0

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης, του Υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλη Σταυριανουδάκη, είχε ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Μιχάλης Κοκολάκης, στην Αθήνα.  

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν η πορεία υλοποίησης του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», οι επιπλέον χρηματοδοτήσεις που διεκδικεί ο Δήμος Γόρτυνας και άλλα οργανωτικά και αναπτυξιακά ζητήματα. 

ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΟΝ ΖΑΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΑΙΣΤΟΥ ..

0
Επί τόπου έσπευσαν η Πυροσβεστική, η ΕΜΑΚ και ασθενοφόρο

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε περίπου στις 19.30 το απόγευμα του Σαββάτου, στον Ζαρό του δήμου Φαιστού, όταν όχημα εξετράπη της πορείας του, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό ενός ατόμου.

Στο σημείο έσπευσαν τρία πυροσβεστικά οχήματα με οκτώ άνδρες από το Κλιμάκιο Μοιρών και της ΕΜΑΚ καθώς και το ΕΚΑΒ.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες ένας άνδρας απεγκλωβίστηκε τραυματισμένος και παραδόθηκε στο ΕΚΑΒ προκειμένου να διακομιστεί στο Κέντρο Υγείας Μοιρών. 

Πηγή:Cretalive. gr

ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Ε.Π.Σ.Η. Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΛΑΚΗΣ…

0

Ανακοινώθηκε ο νέος πρόεδρος καθώς και η νέα γραμματέας της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣΗ..

Μετά από πρόταση του αναπληρωτή προέδρου της ΕΠΣΗ κ. Γιώργου-Πλούταρχου Κουτεντάκη, αποφασίστηκε από το Δ.Σ. ότι ο κ. Αντώνης Κωνσταντουλάκης, αντιδήμαρχος Φαιστού και παλαίμαχος τερματοφύλακας ΑΟΤ, Εργοτέλη και Δόξας Γαλιάς, αναλαμβάνει τα καθήκοντα του νέου προέδρου της Πειθαρχικής Επιτροπής ΕΠΣΗ.

Παράλληλα, νέα γραμματέας της Πειθαρχικής Επιτροπής ΕΠΣΗ αναλαμβάνει η κ. Μαρίνα Τριλυράκη-Καλομοιράκη.

Η Πειθαρχική Επιτροπή ΕΠΣΗ πραγματοποίησε σήμερα την πρώτη της συνεδρίαση.

ΑΝΟΙΧΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΑΣ…

0

Τήν Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024

Ενημερώνουμε τους δημότες μας ότι την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024 όλα τα σχολεία του Δήμου Γόρτυνας (Βρεφικός, Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια), θα λειτουργήσουν κανονικά.

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΦΑΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΙΡΛΑΝΔΙΚΩΝ ΔΙΑΒΑΣΕΩΝ…

0

Σε πλήρη ετοιμότητα κι επιφυλακή βρίσκεται ο Δήμος Φαιστού με αφορμή την ένταση της κακοκαιρίας που φέρει την κωδική ονομασία «Avgi».


Λόγο της επικείμενης κακοκαιρία με τις έντονες βροχοπτώσεις που επικρατούσαν τις νυχτερινές ώρες, που έχουν πλήξει την ευρύτερη περιοχή της Μεσαρας και συγκεκριμένα στα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου Φαιστού ,σαν ενημερώνουμε ότι οι ιρλανδικές διαβάσεις που αφορούν τον Γεροπόταμο:

Η διάβαση του Περίου,

Η διάβαση των τριών Αστέρων,

Η διάβαση της Αγίας τριάδας θα παραμείνουν κλειστές.

Παρακαλούμε τους οδηγούς οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Με νεότερη ανακοίνωση μας θα σας ενημερώσουμε για το άνοιγμα των προαναφερόμενων ιρλαδικών διαβάσεων.


Η Πολιτική Προστασία Δήμου Φαιστού παρακολουθεί τα φαινόμενα και θα ενημερώσει τους Δημότες κι επισκέπτες του Δήμου για ότι νεότερο.

Ο Αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας του Δήμου Φαιστού

Κωνσταντουλάκης Αντώνιος.