ΠΑΝΑΓΙΑ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ Η ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ…

0
836
Σ’ ένα μέρος  που άλλοτε εκατοντάδες άνθρωποι αντάμωναν κάθε Παρασκευή του Πάσχα,  σήμερα λίγες δεκάδες ταπεινοί  προσκυνητές βρεθήκαμε για  να ανάψουμε κερί και λιβάνι στη Χάρη της Παναγίας. 

Ο παπα-Γιάννης, πιστός στο ραντεβού του,  όπως και  Αϊγιαννιώτες, Ανωμεριανοί, Νηθαυριανοί και άλλοι πιστοί βρεθήκαμε στην Παναγία Φανερωμένη, ένα ξωκλήσι της περιφέρειας Χωρδακίου Αμαρίου. 

Η προσευχή μας και για την ανάπαυση της ψυχής του Ήρωα Αετού των Αιθέρων, Μπαλταδώρου Γεωργίου και οι ευχές μας για τα ένστολα νιάτα της πατρίδας μας που αυτή την περίοδο δοκιμάζονται

Μετά την  ευλογία των άρτων και το αντίδωρο, το έθιμο υπαγορεύει όλοι μαζί να ανταμώσουμε κάτω από τα αιωνόβια πλατάνια,  δίπλα στην πηγή με το “Αγίασμα“, για να ανοίξουμε τα βουργιαλάκια μας και να πιούμε το κρασάκι στο αντάμωμα όλων μας με υγεία. 
Και χαιρόμαστε όλοι και χαίρεται και η Φανερωμένη, που χαμηλώνει από τα Ουράνια για να γλεντήσει αντάμα με τους πανηγυριώτες. 

Το γλυκό αυτοσχέδιο τραγούδι, αντιλαλεί στη ρεματιά, φτάνει στη γέφυρα του Μανουρά,  στον  Αϊγιάννη, στο Ανωμέρος, λοξοδρομεί στο Κέντρος, τον Ψηλορείτη και αντηχεί ολάκερη η Κρήτη! Και του χρόνου με υγεία να αξιωθούμε στη χάρη Της!!!

13-04-2018

Φωτογραφίες -Κείμενο :Κώστας Παραδεισανός,Δάσκαλος…