Η ΠΕΝΤΑΧΡΟΝΗ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΕΓΚΥΟΣ…

0
306

Γράφει ή:Νάνσυ Κουλούρα…

Όταν το στομάχι της Λίνα Μεδίνα άρχισε να διογκώνεται, οι γιατροί ήταν σίγουροι ότι υπεύθυνος ήταν ένας μεγάλος όγκος

Εξάλλου, το κοριτσάκι ήταν μόλις πέντε χρονών.
Όμως, μετά από σειρά εξετάσεων στις οποίες υπέβαλαν την μικρούλα, βρέθηκαν μπροστά σε μια πρωτοφανή περίπτωση στα ιατρικά χρονικά. Το κοριτσάκι ήταν εφτά μηνών έγκυος και, μερικές εβδομάδες αργότερα, γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι.
Σχεδόν 80 χρόνια αργότερα, η Λίνα παραμένει η μικρότερη σε ηλικία γυναίκα που έγινε ποτέ μητέρα.
Το κοριτσάκι γεννήθηκε το 1933, σε ένα μικρό χωριό των Περουβιανών Άνδεων. Όταν ήταν πέντε ετών, η μητέρα της πήγε την κορούλα της στο γιατρό, ανήσυχη για τη διόγκωση του στομαχιού της και τον πόνο που ένιωθε στην κοιλιά. Μόλις λίγες εβδομάδες αργότερα, στις 14 Μαΐου του 1939, έγινε μητέρα με καισαρική, καθώς η μικροσκοπική της λεκάνη δεν επέτρεπε να γίνει φυσιολογικός τοκετός.
Το αγοράκι της έχαιρε άκρας υγείας και ονομάστηκε Γκεράρντο, προς τιμή του γιατρού που τη ξεγέννησε.
Σύμφωνα με τα αρχεία του νοσοκομείου όπου έγινε η επέμβαση, η Λίνα έπασχε από μια πάθηση που ονομάζεται πρώιμη ήβη, γεγονός που εξηγεί γιατί το αναπαραγωγικό της σύστημα είχε φτάσει σε πλήρη ωρίμανση σε τόσο μικρή ηλικία.
Η δημοσιοποίηση της υπόθεσης είχε οδηγήσει τότε στη σύλληψη του πατέρα της πεντάχρονης, που πιστευόταν ότι την είχε κακοποιήσει σεξουαλικά. Στη συνέχεια, ο άνδρας αφέθηκε ελεύθερος, ελλείψει αποδεικτικών στοιχείων. Μέχρι σήμερα, η ταυτότητα του πατέρα του γιου Λίνας δεν έχει επιβεβαιωθεί.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, τα πρώτα χρόνια της ζωής του, ο Γκεράρντο πίστευε ότι η Λίνα ήταν αδερφή του και έμαθε την αλήθεια μόνο όταν έγινε 10 χρονών.
Παρά το γεγονός ότι ο γιος της Λίνα πέθανε αρκετά νωρίς, στα 40 του χρόνια, από καρκίνο των οστών, η μητέρα του εξακολουθεί να είναι ζωντανή στα 85 της χρόνια, ενώ το 1970 απέκτησε έναν ακόμη γιο με τον σύζυγό της, Πολ.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ypLyzTj1QUI]
Πηγή: protothema.gr