Ηράκλειο: Χιλιάδες τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα – “Σαφάρι” από ΕΛ.ΑΣ. και Δημοτική Αστυνομία…

0
485


εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα

Χιλιάδες είναι τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα σε διάφορες περιοχές του Ηρακλείου, με καταγεγραμμένα μόλις 540 και από αυτά μόλις 70 έχουν απομακρυνθεί από τους δρόμους! Όπως είπε στο «Ράδιο Κρήτη» και στον Γιάννη Λιονάκη, ο εκπρόσωπος της δημοτικής αστυνομίας, Γιώργος Τρούκης, η διαδικασία προχωρά με πολύ αργά βήματα, όχι όμως με υπαιτιότητα της υπηρεσίας, καθώς απαιτείται βεβαίωση μετά τη δήλωση εντοπισμού ενός εγκαταλελειμμένου οχήματος. 
Τα οχήματα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, εκείνα που έχουν πινακίδες και σε εκείνα που δεν έχουν. Η δεύτερη κατηγορία είναι και η πιο δύσκολη για τις υπηρεσίες, καθώς απαιτείται τεράστια γραφειοκρατική διαδικασία για να βρεθεί ο ιδιοκτήτης. Το νομικό πλαίσιο προβλέπει ότι όποιο αυτοκίνητο “αποσυρθεί” είτε λόγω παλαιότητας είτε λόγω κρίσης, αυτό να φυλάσσεται σε δηλωμένο, ιδιωτικό χώρο και όχι… όπου βολεύει.
Εξάλλου, όπως είπε, εάν αποσυρθεί ένα τέτοιο όχημα χωρίς να τηρηθεί η διαδικασία αυτή, η υπηρεσία φέρει σοβαρές ευθύνες.
Ο κ. Τρούκης προανήγγειλε συνεργασία μεταξύ της υπηρεσίας του και της ΕΛ.ΑΣ με στόχο, τις επόμενες ημέρες, την απόσυρση πολλών εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων τα οποία θα τοποθετηθούν, με τη βοήθεια γερανοφόρου οχήματος, σε φυλασσόμενο χώρο.