ΠΟΙΟΣ ΕΙΔΕ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΟΒΗΘΗΚΕ …

0
621

Οργή Σαμαρά για Αυγενάκη!- 

Δήλωσε ότι ήθελε πιο σκληρό μνημόνιο και ότι ο πρώην πρωθυπουργός είναι “γιαλαντζί λαϊκιστής” επειδή δεν το εφάρμοσε! Δείτε το (βίντεο)…

Ο κ. Αυγενάκης έδωσε το βράδυ της Παρασκευής συνέντευξη στην Κρήτη TV και στον δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη. Και κάποια στιγμή, με το γνωστό ύφος του “εξοργισμένου νέου πολιτικού”, αποκάλεσε τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, “γιαλαντζί λαϊκιστή”, που δεν εφάρμοσε το τελευταίο διάστημα της πρωθυπουργίας του τα μνημόνια για να καταφέρει να επανεκλεγεί! Όπως είπε, στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 αναμετρήθηκαν ο “γιαλαντζί λαϊκιστής και ο λαϊκιστής, για να κερδίσει ο λαϊκιστής, ο γνησιότατος λαϊκιστής”, όπως είπε, αποκαλώντας τον κ. Σαμαρά “γιαλαντζί λαϊκιστή”.
Την αναφορά αυτή πληροφορήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός σήμερα, μετά την κυκλοφορία της “Νέας Κρήτης”, καθώς δικοί του άνθρωποι επικοινώνησαν μαζί του και τον ενημέρωσαν. Τότε άρχισε να ψάχνει ο ίδιος, επικοινωνώντας με πολλά στελέχη στο νησί, τί ακριβώς είχε ειπωθεί. Στα χέρια του έφτασε αργότερα και “σκαναρισμένη” η σελίδα με το απόσπασμα Αυγενάκη.
Ποιος είδε το θεό και δεν τον φοβήθηκε! Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Σαμαράς ζήτησε να μιλήσει με τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ έθετε το ερώτημα αν αυτός ο άνθρωπος μπορεί να εκπροσωπεί τη ΝΔ σε επίπεδο γραμματέα ΠΕ. Μάλιστα, λένε άνθρωποι με τους οποίους συνομίλησε, δεν πρόκειται να μείνει εδώ το θέμα.
Στο γραφείο του προέδρου της ΝΔ έφτασαν επίσης πολλά μηνύματα από στελέχη της Κρήτης, που σημείωναν ότι ο σημερινός γραμματέας επιχειρεί να ακυρώσει τον πρώην πρωθυπουργό του ίδιου του κόμματός του.
Ήταν… λίγο το μνημόνιο!
Πέρα όμως από την αναφορά για τον Α. Σαμαρά, ο κ. Αυγενάκης έβαλε και ένα ακόμα πιο ουσιαστικό “αυτογκόλ”. Δηλαδή εκείνος που κόπτεται για τον λαό, και κατηγορεί την κυβέρνηση Τσίπρα, υποστήριξε, με άλλα λόγια, ότι το 2014 “και λίγα έκανε ο Σαμαράς”, υποχωρώντας στα καταστροφικά μνημόνια για να κερδίσει τις εκλογές!
Πέρα από τον κ. Σαμαρά, στην αναφορά αυτή του κ. Αυγενάκης αντιδρούν έντονα και σημερινά στελέχη της ΝΔ, θεωρώντας ότι ο γραμματέας του κόμματος είπε ότι η πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά δεν ήταν αρκούντως μνημονιακή, άρα ακυρώνεται και η σημερινή πολιτική της ΝΔ που εμφανίζεται “φιλολαϊκή”, καθώς στον κόσμο περνάει η αντίληψη ότι μπορεί να μιλάει ως αντιπολίτευση κατά των μνημονιακών μέτρων, αλλά την ίδια ώρα στο πίσω μέρος του μυαλού της ηγεσίας της υπάρχει η αντίληψη ότι τα μνημόνια θα έπρεπε να έχουν εφαρμοστεί από την κυβέρνηση της ΝΔ (και του ΠΑΣΟΚ) ακόμα πιο σκληρά!
Δείτε το απόσπασμα της συνέντευξη περίπου από το 32΄:50″
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=0zbPShKBvsA?feature=oembed]
Δείτε επίσης το απόσπασμα όπως μεταφέρθηκε στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη” και το οποίο αρχικά έφτασε στα χέρια του κ. Σαμαρά.
aygen- nea kriti