ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ ΤΡΙΠΛΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ…

0
470

Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, οι βρετανικές αστυνομικές αρχές αναζητούν τρεις υπόπτους, οι οποίοι ενδέχεται να είναι οπλισμένοι, έπειτα από τα τρία βίαια επεισόδια που συνέβησαν στη Γέφυρα του Λονδίνου, στην κοντινή Αγορά Μπόροου και στην περιοχή Βόξολ.Η πρώτη επίθεση έγινε στη Γέφυρα του Λονδίνου, όταν ένα λευκό φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πεζούς παρασύροντας τουλάχιστον 15- 20 ανθρώπους. 

Η δεύτερη επίθεση σημειώθηκε στην αγορά του Μπόροου που βρίσκεται κοντά στη Γέφυρα. Εκεί τουλάχιστον τρεις μασκοφόροι με μαχαίρια επιτέθηκαν και χτύπησαν τουλάχιστον επτά ανθρώπους.
Η τρίτη επίθεση εκδηλώθηκε στην περιοχή Βοξχολ όπως έκανε γνωστό η Μητροπολιτική Αστυνομία. Για το τρίτο συμβάν πάντως οι βρετανικές αρχές ενημέρωσαν ότι δεν έχει σχέση με τις δύο προηγούμενες επιθέσεις.
Υπάρχουν πολλά θύματα, με βρετανικά ΜΜΕ να κάνουν λόγο για 15-20 τραυματίες. Η αστυνομία έκανε λόγο για τουλάχιστον έναν θάνατο, σύμφωνα με το BBC, ενώ ταυτόχρονα εκκενώνεται και το κέντρο της πόλης. Ο σταθμός του υπογείου London Bridge παραμένει κλειστός κατόπιν αιτήματος της αστυνομίας. Στην περιοχή έχουν σπεύσει πολλά ασθενοφόρα, ενώ υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι κορμιά κείτονται στο έδαφος.Παράλληλα, η αστυνομία του Λονδίνου καλεί τους πολίτες να αντιδράσουν, με το σύνθημα: «Τρέξε, κρύψου, πες το»: Να απομακρυνθούν δηλαδή από τις επίμαχες περιοχές, να κρυφτούν για να αποφύγουν επίθεση και να καλέσουν τις Αρχές. Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα το tweet της βρετανικής αστυνομίας: