ΑΣΤΕΓΟΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΣΕ ΚΕΝΟΤΑΦΙΟ…

0
458

Κόρινθος: Συγκλονίζει ο άστεγος που κοιμάται σε κενοτάφιο - Εικόνες γροθιά στο στομάχι [pics, vid]
ΦΩΤΟ από το korinthostv.gr

Με τα σημάδια της εξάντλησης στο πρόσωπό του περιγράφει τον καθημερινό αγώνα για επιβίωση. Οι εικόνες μέσα στο νεκροταφείο και η μαρτυρία του άστεγου σφίγγουν το στομάχι…

Η εικόνα που αντικρίζει κανείς είναι τραγική. Ένας 56χρονος άστεγος, κάτοικος της περιοχής κοιμάται κάθε βράδυ μέσα στο νεκροταφείο στο Βέλο Κορινθίας. Ο ίδιος, με ιδιαίτερα παραστατικό τρόπο δείχνει πως κοιμάται στο κενοτάφιο τις νύχτες ολομόναχος. Παράλληλα, εξηγεί τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, ενώ τονίζει ότι θέλει να επιστρέψει στην Κύπρο για να εργαστεί, αλλά δεν έχει τα χρήματα για το ταξίδι. Ο 56χρονος ζει στο νεκροταφείο εδώ περίπου και ένα μήνα, με τους κατοίκους της περιοχής να γνωρίζουν τη δραματική ιστορία του, αλλά να μην μπορούν όπως λένε να κάνουν περισσότερα.

Ο ίδιος τονίζει: ”Κάπου πρέπει να κοιμηθώ. Δεν μπορώ να τη βγάλω όρθιος. Μπαίνω μέσα και ξαπλώνω, χωρίς να βάζω τίποτα μέσα στο κενοτάφιο. Έχω αρκετά προβλήματα υγείας γιατί με έχει φάει η υγρασία” λέει με τα σημάδια της εξάντλησης στο πρόσωπό του και συνεχίζει: ”Δεν μπορώ να βρω δουλειά εδώ γιατί κανείς δεν με παίρνει. Έχω 67% αναπηρία αλλά μπορώ να δουλέψω σαν σερβιτόρος ή κράχτης. Όμως κανείς δεν μου δίνει δουλειά”.
Όπως λέει ο 56χρονος τον έχουν ξεχάσει τόσο τα αδέρφια όσο και οι υπόλοιποι συγγενείς του. ”Ξέρω πως εδώ που μένω κινδυνεύω αλλά δεν υπάρχει άλλη επιλογή για εμένα. Θέλω να ζήσω κανονικά σαν άνθρωπος με αξιοπρέπεια και να βρω μια δουλειά”.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=5VGpall9LiA] 
Πηγή: korinthostv.gr