ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ-ΕΦΗΜΕΡΙΟΥ ΑΓΙΩΝ ΔΕΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΟΡΤΥΝΑΣ…

0
500
Συνάντηση είχαν σήμερα το πρωί στο δημαρχείο Γόρτυνας, ο σεβασμιότητας Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος και ο εφημέριος των Αγίων Δέκα π. Γεώργιος Ραπτάκης, με το δήμαρχο Γόρτυνας κ.Σχοιναράκη και τους αντιδημάρχους του δήμου. 
Θέμα της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, ήταν ο δρόμος που περνάει από την πεντάκλιτη βασιλική της Μητροπόλεως και η παραχώρηση του παλαιού επισκοπείου στην ενορία του Χωριού…
Μεταξύ αυτών ήταν το θέμα της πεντάκλιτης  Βασιλικής της Αρχαίας Γόρτυνας, πρωτοχριστιανικής περιόδου, πριν το χωριό Μητρόπολη, η οποία τέμνεται κάθετα από δρόμο διέλευσης οχημάτων, προσβάλλοντας την πολιτιστική εικόνα του τόπου μας διεθνώς και κακοποιώντας αισθητικά ένα τέτοιο μνημείο. Σημειώνεται ότι η εν λόγω Βασιλική είναι η μεγαλύτερη σε μέγεθος στην Κρήτη, δεύτερη σε μέγεθος σε όλη την Ελλάδα και η πρώτη, σε παγκρήτιο επίπεδο, σε μέγεθος ψηφιδωτών.
Ακόμα, συζητήθηκε η διοργάνωση παρουσίασης του βιβλίου: «Η ΓΟΡΤΥΝΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ» του μακαριστού καθηγητή Αντονίνο Ντι Βίτα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Γόρτυνας, όπως έγινε στο Ηράκλειο και στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μητρόπολης Γορτύνης Αρκαδίας. Μετά από αυτό θα γίνουν κι άλλες ενέργειες για τη Βασιλική της Μητρόπολης της Γόρτυνας, όπως π.χ. συνάντηση των Τοπικών Συμβουλίων της ευρύτερης περιοχής της Γόρτυνας για να συζητηθεί το θέμα του δρόμου που την τέμνει, γεγονός που τραυματίζει το μοναδικό αυτό Μνημείο και περιοχή, έδρα της Ρωμαϊκής Γόρτυνας, όλης της Κρήτης και της βόρειας Αφρικής και για 1000 χρόνια, έδρα της Αποστολικής Εκκλησίας της Κρήτης.
Τέλος συζητήθηκε η συμβολή του Επισκόπου Αρκαδίας, μετέπειτα Μητροπολίτου Κρήτης, κυρού Βασιλείου Μαρκάκη, στην πνευματική, πολιτιστική και γεωργική ανάπτυξη του Τόπου μας καθώς και στην Εθνική Αντίσταση κατά τα χρόνια της Γερμανικής Κατοχής και προτάθηκαν διάφορες μελλοντικές εκδηλώσεων για αυτά τόσο από την Τοπική Ι. Μητρόπολη, όσο και από το Δήμο Γόρτυνας.
3