ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΛΕΜΠΙΔΑΚΗ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΑΠΑΓΩΓΕΙΣ…

0
390

Υπόθεση Λεμπιδάκη: Οι απαγωγείς έστειλαν νέο μήνυμα

Νέα επικοινωνία με τους συγγενείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη είχαν οι απαγωγείς μια εβδομάδα μετά την επιστολή της οικογένειας του επιχειρηματία στην οποία ανακοίνωνε την διακοπή των διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, στο μήνυμά τους με παραλήπτη τον αδερφό του Μιχάλη Λεμπιδάκη, οι απαγωγείς αρκέστηκαν μόνο στη φράση «είμαστε εδώ» χωρίς να δώσουν άλλα σημάδια ζωής του επιχειρηματία. Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ αξιολογούν την κίνηση αυτή των απαγωγέων ως ένα σημαντικό βήμα για την επανεκκίνηση της διαπραγμάτευσης με τελικό στόχο την απελευθέρωση του απαχθέντα.Ο στόχος της επιστολής της 16ης Ιουνίου που εστάλη με τη συναίνεση στελεχών της ΕΛΑΣ, άλλωστε, ήταν να ασκηθεί πίεση στους απαγωγείς να στείλουν κάποιο σημάδι επικοινωνίας καθώς τότε είχαν συμπληρωθεί, όπως αναφερόταν στην επιστολή, «53 ημέρες χωρίς νέα για την κατάσταση» του επιχειρηματία. Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί μόνο ένα βίντεο διάρκειας 30 δευτερολέπτων στο οποίο ο Μιχάλης Λεμπιδάκης εκτός από το να διαβεβαιώσει τους συγγενείς του για την κατάσταση της υγείας του, έκανε αναφορές και στον Εμμανουέλ Μακρόν προκειμένου οι  .

Οι απαγωγείς να αποδείξουν πως ειναι ζωντανός ,  και ζήτησαν 70 εκατ. ευρώ. Όταν η οικογένεια του επιχειρηματία απάντησε, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 ότι αδυνατεί να συγκεντρώσει το ποσό τότε εστάλη το τελευταίο sms στο οποίο οι απαγωγείς έγραφαν: «Εάν δεν βρείτε τα λεφτά, χάνετε εσείς, χάσαμε κι εμείς».