ΑΠΟΠΝΙΚΤΙΚΗ Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ…

0
594
Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα στην Κρήτη όπου ένα πυκνό νέφος αφρικανικής σκόνης έχει καλύψει μεγάλο μέρος του νησιού, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα σε ανθρώπους που έχουν αναπνευστικά προβλήματα.Οι εικόνες θα μπορούσαν να παραπέμπουν ακόμα και στην έρημο Σαχάρα μετά από αμμοθύελλα, καθώς σε πολλά σημεία, η ορατότητα έχει περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό.

Μεγάλα ποσοστά καταγράφει η σκόνη στην ΚρήτηΕπίσης μεγάλες τιμές καταγράφουν τα αιωρούμενα σωματίδια στην ατμόσφαιρα, λόγω της μεταφοράς σκόνης από την Αφρική με τον κ. Λέκκα να αναφέρει ότι έχουν περάσει τα 500 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρος.

Οι καιρικές συνθήκες μπορούν να χαρακτηρισθούν ως ιδιαίτερα δυσμενείς, λόγω των ενισχυμένων νοτιοανατολικών ανέμων, των υψηλών θερμοκρασιών σε ολόκληρο το νησί της Κρήτης, καθώς και της σημαντικής μεταφοράς σκόνης. Οι δυσμενείς αυτές συνθήκες οφείλονται στην κίνηση ενός Βαρομετρικού Χαμηλού από τις ακτές της Αφρικής στην περιοχή του Β. Ιονίου περνώντας δυτικά της Κρήτης.Συνοδεύεται και από μία αρκετά έντονη θερμή εισβολή στην ανώτερη ατμόσφαιρα, καθώς και από σημαντικές ποσότητες αφρικανικής σκόνης, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα…