ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ “NATURA”

0
378

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ημερίδα στο Δήμο Γόρτυνας για τις περιοχές NaturaΚατά τη διάρκεια της ημερίδας αφορούσε τις προστατευόμενες περιοχές του Δικτύου NATURA 2000 σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, αλλά και στην Κρήτη και στα κοινωνικο -οικονομικά οφέλη που μας προσφέρει η άγρια ζωή και οι αγροτικές περιοχές εντός του Δικτύου NATURA 2000. Η κ. Τάνια Πλουμή, Περιβαλλοντολόγος MSc μίλησε για το (Πανεπιστήμιο Κρήτης – Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης): «Δίκτυο Προστατευόμενων Περιοχών NATURA 2000 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ελλάδα και την Κρήτη»
Η κ. Ελισάβετ Γεωργοπούλου, Δρ. Βιολόγος παρουσίασε το  (Πανεπιστήμιο Κρήτης – Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης): «Δίκτυο NATURA 2000 στην Κρήτη: Υπηρεσίες οικοσυστημάτων αγροτικών περιοχών»

Οι περισσότεροι μίλησαν για τα οφέλη της προστασίας της Ορνιθοπανίδας της περιοχής φέρνοντας σαν παράδειγμα την Λέσβο που κάθε χρόνο την επισκέπτονται 4000 ορνιθοπαρατηρητές με όφελος 1.000.000 περίπου ευρώ στην τοπική οικονομία.

Πολλά είναι επίσης τα οφέλη στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις καθώς η προστασία των αρπακτικών σημαίνει ισορροπία στο περιβάλλον , λιγότερα φυτοφάρμακα και   λιγότερες ζημιές από τα τρωκτικά . Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Μποούφος και η Ζάρα που ανα ζευγάρι καταναλώνουν 7.500 ποντίκια το εξάμηνο και 2.500 το χρόνο αντίστοιχα.Ακολούθησε ανοικτή και ενδιαφέρουσα συζήτηση