ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ….ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ…

0
658

Ένα διεπιστημονικό Συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί στις 9-10 Σεπτεμβρίου με θέμα: “Διατροφικές συνήθειες και πρακτικές στην Κρήτη διαχρονικά”.
Το Συμπόσιο  οργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεσαράς, το Ίδρυμα “Μουσείο Κρητικής Εθνολογίας” και το Ελληνικό Ίδρυμα Υγείας και τον Δήμο Φαιστού και θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Ερευνών του Μουσείου στους Βώρους Δήμου Φαιστού, σύμφωνα με το συνημμένο Πρόγραμμα που συναποστέλλεται.
Συμμετέχουν 35 σύνεδροι διαφόρων ειδικοτήτων που έχουν σχέση με το όλο θέμα της διατροφής διαχρονικά από τους Προϊστορικούς Χρόνους έως  σήμερα: αρχαιολόγοι, αρχαιοβοτανολόγοι, αρχαιοζωολόγοι, εθνολόγοι, μηχανικοί,  οικονομολόγοι, γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων και βιολόγοι, εξετάζουν και αναλύουν το θέμα της διατροφής και επιβίωσης στο χώρο της Κρήτης ιστορικά και με βάση τις νεότερες σχετικές – διεπιστημονικές έρευνες.  Είναι καταξιωμένοι επιστήμονες που διαπρέπουν στην Ελλάδα και το Εξωτερικό αλλά και νεότεροι ειδικοί που παίρνουν τη σκυτάλη της  επιστημονικής μελέτης και προβολής του τομέα  τομέα της διατροφής, του πολιτισμού  και ουσιαστικά της υγείας και επιβίωσης στον χώρο όπου δημιουργήθηκε ένας  ιδιαίτερος διαχρονικός – μοναδικός – πολιτισμός…