ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ ΣΤΟΝ Β’ ΓΥΡΟ…

0
85

Απόλυτη επικράτηση του Νίκου Ανδρουλάκη στις κάλπες του ΠΑΣΟΚ στην επαρχία δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα.

Ακολουθεί ο Χάρης Δούκας, με μεγάλη απόσταση από τον τρίτο και τον τέταρτο.

ΠΑΣΟΚ: Πρώτος ο Ανδρουλάκης με 33% – Στο 23% ο Δούκας

Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας είναι το δίδυμο που στέλνει στον δεύτερο γύρο της κούρσας για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ η επαρχία σύμφωνα με τα αποτελέσματα.

Ο δεύτερος και ο τρίτος βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση.

Junior’s Club Παιδικά -Βαπτιστικά Ρούχα στις Μοίρες

Η απήχηση του Νίκου Ανδρουλάκη στην επαρχία είναι μεγάλη και δεδομένη, όπως καταγράφηκε και στις τελευταίες ευρωεκλογές αλλά και στις εθνικές κάλπες, και θεωρείται πάντα το δυνατό χαρτί του.

Αντιθέτως η επιτυχία και η καταγραφή υψηλών ποσοστών στην επαρχία δεν ήταν το ίδιο αναμενόμενη για τον Χάρη Δούκα, έναν νέο σχετικά πολιτικό με αναφορές κυρίως στην Αθήνα. Ίσως ο κ. Δούκας να είχε ενημερωθεί για τα αποτελέσματα αυτά και να εμφανίστηκε αισιόδοξος προσερχόμενος στο γραφείο του από όπου θα παρακολουθήσει την ανακοίνωση της ροής των αποτελεσμάτων. Εστίασε δε, στην μεγάλη σημασία της υψηλής συμμετοχής στις εσωκομματικές εκλογές.

«Μεγάλη αισιοδοξία, πολύ μεγάλη συμμετοχή και αυτό είναι το πιο σημαντικό», τόνισε συγκεκριμένα ο κ. Δούκας, προσθέτοντας πως, μετά τα πρώτα αποτελέσματα, θα προχωρήσει σε σχετική δήλωση.

Καθοριστική η υψηλή συμμετοχή

Σημειώνεται ότι η συμμετοχή στην εσωκομματική διαδικασία έκλεισε με πάνω από 300.000 ψήφους, σπάζοντας το φράγμα του 2021, με τα τελικά αποτελέσματα να αναμένονται αργά το βράδυ της Κυριακής.

Σύμφωνα πάντως με τα πρώτα αποτελέσματα στην Επικράτεια το δίδυμο που περνά στον δεύτερο γύρο φαίνεται να είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας με τρίτο τον Παύλο Γερουλάνο.

Σε κάθε περίπτωση ο Νίκος Ανδρουλάκης περνά σίγουρα στον δεύτερο γύρο με το επιτελείο του να εκφράζει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα είναι και πρώτος.

Η υψηλή συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές θεωρείται καθοριστικός παράγοντας που μπορεί να ανατρέψει προβλέψεις και εκτιμήσεις, όπως εξηγούν οι ειδικοί.