ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ 18 ΞΥΛΙΝΩΝ ΠΑΓΚΑΚΙΩΝ…

0
228

Σήμερα την 23/05/2024 κ ωρα 08:00 στο Καλαμάκι, έλαβε χώρα έκτακτο διοικητικό συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαμακίου με θέμα την υπ’ αριθμ 18509 ΕΞΕ 2024 από 19/02/2024 κ εν συνέχεια του υπ’αριθμ αριθμ.πρωτ 65 από 13-05-2024 εγγράφων της Κτηματικής Υπηρεσίας Ηρακλείου ,για την ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ των 18 ξύλινων παγκαγκιων, τα οποία έχει τοποθετήσει ο Σύλλογος .


Αποφαστίστηκε ομόφωνα ,η πλήρης συμμόρφωση και άμεσης απομάκρυνσης των ανωτέρω 18 παγκακιών με την επιγραφή Π.Σ καλαμακιου.

Ο προεδρος κ τα μέλη του Δ.Σ εκφράζουν την βαθύτατη απογοήτευσή τους ,που βάλλει τον οικισμο, με την εν λόγω απόφαση , πλην όμως οφείλουμε να συνταχθούμε με τα διατασσόμενα.

Οφείλουμε να τονίσουμε ότι τα ανωτέρω παγκακια, έχουν αγοραστεί -συντηρηθεί από το 2017 έως τωρα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από το ταμείο του Συλλόγου, τοποθετήθηκαν με μοναδικό σκοπό την κάλυψη των αναγκών των επισκεπτών του οικισμού,
δεν είναι σταθερά αλλά μετακινούμενα,τοποθετούνται κάθε χρόνο στην αρχή της σεζόν και απομακρύνονται μετά το πέρας αυτής.

Ενα αγαθό το οποίο είναι ΔΩΡΕΑΝ και είναι για την εξυπηρέτηση κατοίκων, επισκεπτών και παραθεριστών,
κρίθηκε οτι πρέπει να απομακρυνθεί μέχρι νεοτέρας

Νιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε την αγανάκτησή μας για την ανωτέρω απόφαση κατά του Πολιτιστικού Συλλόγου, ο οποίος με πλούσιες δράσεις όλα αυτά τα έτη, παλεύει για την ανάδειξη, προβολή και αξιοποίηση του εν λόγω οικισμού ,της ευρύτερης Περιφέρειας, τόσο του Δήμου Φαιστού και κατ επέκταση της Κρήτη και της χώρας μας στο εξωτερικό .

Μοναδικός μας σκοπό η ανάδειξη του πλούσιου περιβαλλοντικού κάλλους, την προβολή των τοπικών επιχειρήσεων και καταλυμάτων, της κρητικής φιλοξενίας και κουζίνα και της ανιδιοτελής ΑΓΑΠΗΣ του Συλλόγου προς τον τόπο και τους κατοίκους αυτού, αλλά και τους επισκέπτες του.

Ο Σύλλογος θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες όσον αφορά την αποκατάστασης των ανωτέρω παγκακιών το συντομότερο δυνατόν .


Ο σύλλογος έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια και την δυναμική του και την πλούσια δράση του.