ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΟ “ΜΑΤΑLΑ BEACH FESTIVAL”…

0
500

Ολοκληρώθηκε το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ “Matala Beach Festival”, για το οποίο χιλιάδες κόσμου είχαν κατακλύσει την παραλία αλλά και τον οικισμό των Ματάλων για 3 συνεχόμενες ημέρες, από την Παρασκευή 23 ως την Κυριακή 25 Ιουνίου, ώστε να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή πολιτισμού, χαράς , ξεγνοιασιάς και ξέφρενης μουσικής που έχει γίνει πλέον πολιτιστικός θεσμός για την Μεσσαρά και όλη την Κρήτη.

Καταλυτική ήταν η προσφορά των Εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από το Π.Τ. ΜΟΙΡΩΝ όπου, με την συνδρομή συναδέλφων τους από το Ρέθυμνο και την Ιεράπετρα, βρίσκονταν εκεί επί 24ώρου βάσεως για την άρτια υγειονομική και διασωστική κάλυψη των εκδηλώσεων και την διαχείριση οποιουδήποτε έκτακτου γεγονότος κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν.

Εθελοντές οι οποίοι, όπως πάντα χωρίς κανένα ίδιο όφελος, βρίσκονταν εκεί σε ετοιμότητα να βοηθήσουν οπουδήποτε υπήρχε ανάγκη.

Με Κέντρο Επιχειρήσεων επανδρωμένο με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από το Κ.Υ. Μοιρών και σε συνεχόμενη αναμονή ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, με Σταθμό Πρώτων Βοηθειών με άρτιο διασωστικό, επικοινωνιακό και πρωτοβοηθητικό εξοπλισμό και με δύναμη πάνω από 40 Εθελοντές κάθε μέρα και για 24 ώρες το 24ωρο έδωσαν το παρόν για την ασφάλεια των επισκεπτών και διοργανωτών του Φεστιβάλ.

Τα δεκάδες περιστατικά, απλά στην πλειοψηφία τους, αντιμετωπίστηκαν άμεσα και αποτελεσματικά, όπως και μερικά περιστατικά για τα οποία αποφασίστηκε η άμεση διακομιδή τους σε νοσοκομείο.

Ευχαριστούμε, #fromtheheart τους Εθελοντές μας για μια ακόμα επιτυχημένη και κυρίως ασφαλή δράση!!!