ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΠΟΚΕΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΔΑΜΑΣΤΑ…

0
284

👉Μεν. Μποκέας: «Τα αντισταθμιστικά οφέλη από την Ενεργειακή Διασύνδεση ενισχύουν πολλαπλά τις τοπικές μας κοινωνίες»

🟢«Η ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης – Αττικής είναι ένα τιτάνιο έργο με σπουδαίο αναπτυξιακό́ και περιβαλλοντικό́ χαρακτήρα.

Σήμερα, στο εργοτάξιο του Σταθμού Μετατροπής με τον Πρόεδρο του ΑΔΜΗΕ Μανούσο Μανουσάκη τον Αντιπρόεδρο Ιωάννη Μάργαρη και το Γενικό Διευθυντή της ΑΡΙΑΔΝΗ Άγγελο Σταματέλο , διαπιστώσαμε την ταχύτατη πορεία των εργασιών.

Ο Δήμος μας είναι παρών, συμπαραστάτης στην υλοποίηση, συνεργάτης στην επίσπευση της ολοκλήρωσης, αλλά και μπροστάρης στην απόδοση των ανταποδοτικών οφελών στις τοπικές μας κοινωνίες.

Με απόλυτη συνέπεια μεταξύ λόγων και έργων, με δυναμική διεκδίκηση, κάναμε πράξη την προεκλογική μας δέσμευση για ένα δήμο ισχυρό́, πρωταγωνιστή́ στις εξελίξεις.

Σήμερα προχωράμε βήμα – βήμα, με καθημερινή συνεργασία με τον ΑΔΜΗΕ, στην υλοποίηση ενός σημαντικού πακέτου αντισταθμιστικών οφελών, που ενισχύουν πολλαπλά τις τοπικές μας κοινωνίες.

Όχι τυχαία.

Στόχος που επιτεύχθηκε με δράση συλλογική και τεκμηριωμένη. Δεν ξεχνάμε ότι η υλοποίηση της Ηλεκτρικής Διασύνδεσης μας φέρνει πιο κοντά́ στο οριστικό́ κλείσιμο των ρυπογόνων Λινοπεραμάτων.

Αναμένουμε φυσικά εκ μέρους της κυβέρνησης το πλαίσιο απόδοσης των 2 εκατομμυρίων ευρώ του πακέτου αντισταθμιστικών μέσω του Πράσινου Ταμείου και του Υπουργείου Ενέργειας» δήλωσε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας κατά την επίσκεψη του στο εργοτάξιο του σταθμού μετατροπής ηλεκτρικής ενέργειας στη Δαμάστα με την ηγεσία του ΑΔΜΗΕ και της ΑΡΙΑΔΝH Interconnection και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Δαμάστας Κώστα Μαυράκη.

Στον καθοριστικό ρόλο της συνεργασίας τους με το Δήμο Μαλεβιζίου και γενικότερα την τοπική κοινωνία καθώς και στα ανταποδοτικά οφέλη προς το Δήμο αναφέρθηκαν επίσης ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του ΑΔΜΗΕ Μανούσος Μανουσάκης και Ιωάννης Μάργαρης όσο και ο Γενικός Διευθυντής έργου της Αριάδνη Interconnection Άγγελος Σταματέλος κατά την επίσκεψη τους στο εργοτάξιο της Δαμάστας.

Οπως τόνισαν τόσο τα έργα που έχουν εκτελεστεί ή είναι υπό εξέλιξη μέσα από το πακέτο των ανταποδοτικών οφελών όσο και τα συνοδά έργα της ηλεκτρικής διασύνδεσης θα βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής των πολιτών στο Δήμο Μαλεβιζίου.

Παράλληλα εξήραν τη συνεργασία με το Δήμο Μαλεβιζίου, τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Δαμάστας και Φόδελε αλλά και της Περιφέρειας Κρήτης στην επίλυση σημαντικών ζητημάτων που προκύπτουν κατά την εκτέλεση των έργων για την ηλεκτρική διασύνδεση. Συνεργασία που έχει συμβάλει σημαντικά στην επίσπευση των εργασιών και την μέχρι σήμερα πορεία του έργου.