ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ…

0
4373

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θα επιστρέψω την εντολή το απόγευμα»
Ξεκινά η διαδικασία των διερευνητικών εντολών, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, να καλεί τον αρχηγό του πρώτου κόμματος -εν προκειμένω τον Κυριάκο Μητσοτάκη- για να διακριβωθεί η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης που θα απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής.

Ξεκινά η διαδικασία των διερευνητικών εντολών, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, να καλεί τον αρχηγό του πρώτου κόμματος -εν προκειμένω τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να διακριβωθεί η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης που θα απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής.

Οπως όλα δείχνουν, στις 25 Ιουνίου θα είναι η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσήλθε στις 12:30 στο Προεδρικό Μέγαρο και έλαβε από την κ. Σακελλαροπούλου την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας, την οποία οπως είπε θα επιστρέψει το απόγευμα.

Νωρίτερα, στο Προεδρικό Μέγαρο είχε μεταβεί ο Κώστας Τασούλας και παρέδωσε τα τελικά αποτελέσματα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Εκλογές 2023: Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θα επιστρέψω την εντολή το απόγευμα»-1
 

Τον πίνακα με τα επίσημα εκλογικά αποτελέσματα της 21ης Μαΐου επέδωσε νωρίτερα στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, η υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών, Καλλιόπη Σπανού.