ΚΑΤΑΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΜΟΙΡΩΝ…

0
192

Την Τρίτη, 16 Μαϊου και ώρα 09.30 π.μ. στην 7η ΥΠΕ η εκδήλωση παραλαβής του ασθενοφόρου

Μετά από αναμονή αρκετών μηνών, το Κέντρο Υγείας Μοιρών είναι η πρώτη δομή που υποδέχεται ένα από τα δεκατέσσερα νέα, υπερσύγχρονα ασθενοφόρα για την κάλυψη των αναγκών επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, χάρις στις συντονισμένες ενέργειες της διοίκησης της 7ης ΥΠΕ, σε συνεννόηση με την ανάδοχο εταιρεία και την κεντρική υπηρεσία του ΕΚΑΒ και με τη συμβολή του Υφυπουργού Αθλητισμού και Υποψηφίου Βουλευτή Ηρακλείου, Λευτέρη Αυγενάκη, μέσω των πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και του αντίστοιχου έργου που υλοποιεί η Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

Το νέο ασθενοφόρο πρόκειται να είναι πλήρως εξοπλισμένο, έχοντας μάλιστα και δυνατότητες για εκτός δρόμου διαδρομές, καθώς θα φέρει τεχνολογία κίνησης στους τέσσερις τροχούς.

Τα ασθενοφόρα που πρόκειται να αντικαταστήσουν τα ήδη πεπαλαιωμένα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας, αναμένεται να ενισχύσουν το απαιτούμενο επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού και Υποψήφιος Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, δήλωσε:


«Μπαίνει, επιτέλους, ένα τέλος στην ταλαιπωρία του υγειονομικού προσωπικού και κυρίως όσων συμπολιτών μας έχουν την ανάγκη μιας ασφαλούς διακομιδής.


Σε συνεργασία με τον Διοικητή της 7ης ΥΠΕ, Νεκτάριο Παπαβασιλείου, τον Υποδιοικητή Δημήτρη Αγαπίου και τη διοίκηση του ΕΚΑΒ, προχωράμε σε ένα ουσιαστικό βήμα με την παραλαβή του νέου ασθενοφόρου, που θα αναβαθμίσει τις παροχές του Κέντρου Υγείας Μοιρών.


Μέσα από τις απλές παρεμβάσεις, κάνουμε ακόμα καλύτερο το Δημόσιο Σύστημα Υγείας του τόπου μας, ώστε οι συμπολίτες μας να έχουν όλο και πιο ποιοτικές υπηρεσίες υγείας που ανταποκρίνονται στις πραγματικές τους ανάγκες.


Συνεχίζουμε ώστε να επουλώσουμε όλες τις πληγές. Ενωμένοι, θα ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια».

Ο Διοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Νεκτάριος Παπαβασιλείου δήλωσε:

«Είμαστε χαρούμενοι, που σήμερα ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην προνοσοκομειακή περίθαλψη των Κέντρων Υγείας μας, που ενισχύονται με ένα νέα και υπερσύγχρονα ασθενοφόρα, αρχής γενομένης από τα Κ.Υ. Μοιρών και Κ.Υ. Σπηλίου και ακολουθούν σύντομα και τα υπόλοιπα δώδεκα Kέντρα Υγείας..


Συνεχίζουμε την προσπάθεια ώστε να παρέχουμε τις καλύτερες και ποιοτικότερες υγειονομικές συνθήκες για την τοπική κοινωνία.»