ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΓΙΩΝ ΔΕΚΑ ΣΕ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ…

0
363

Η ελιά η τιμημένη!
Εξερευνώντας ένα ελαιοτριβείο

Μ’ έχει ο Θεός ευλογημένη
κι είμαι γεμάτη προκοπή.
Είμαι η ελιά η τιμημένη!
Κωστής Παλαμάς

Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου οι μαθήτριες και οι μαθητές της Δ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αγίων Δέκα – συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους – επισκέφθηκαν το «ελαιουργείο Πηρουνάκη» στους Αγίους Δέκα και παρακολούθησαν την διαδικασία παραγωγής του ελαιολάδου, στα πλαίσια της θεματικής ενότητας «Η ελιά», την οποία διδάσκονται στην Γλώσσα της Δ’ Δημοτικού.


Οι μαθήτριες και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν από κοντά όλα τα στάδια της διαδικασίας παραγωγής του ελαιολάδου, βλέποντας με θαυμασμό τα σύγχρονα μηχανήματα διαλογής, πλυσίματος και «σύνθλιψης» της ελιάς και περιμένοντας με αγωνία να δουν το λάδι να ρέει μέσα σ’ ένα μεγάλο δοχείο.


Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Αγίων Δέκα καθώς και οι μικροί μαθητές θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τους ιδιοκτήτες του «ελαιουργείου Πηρουνάκη» για την ενδιαφέρουσα περιήγηση στον χώρο του ελαιουργείου, για την υπέροχη φιλοξενία και το γλυκό κέρασμα στο τέλος της επίσκεψής τους.

Τα παιδιά αποχώρησαν από το ελαιοτριβείο με χαρά και πολλά χαμόγελα, γεμάτα εμπειρίες και ενθουσιασμένα απ’ αυτά που είδαν και έμαθαν.