ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΑΙΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΑ ΟΧΗΜΑΤΑ…

0
397

Ο Δήμος Φαιστού ενημερώνει τους Δημότες του, ότι αρχίζει νέα φάση για την απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνουν για εγκαταλελειμμένα οχήματα που πιθανά υπάρχουν στο τηλέφωνο του Δήμου 2892340260. Μετά την ενημέρωση ο Δήμος θα φροντίσει να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες, σύμφωνα με το άρθρο 9 του Προεδρικού Διατάγματος 116/2004 (ΦΕΚ 81/Α/5-3-2004) για τη συλλογή εγκαταλειμμένων οχημάτων.


Αναφέρεται ότι η αρμόδια Υπηρεσία του οικείου Δήμου ή της Κοινότητας εντοπίζει τα εγκαταλειμμένα οχήματα και επικολλά σε εμφανές σημείο του οχήματος ειδικό αυτοκόλλητο που χαρακτηρίζει αυτό ως εγκαταλειμμένο.

Μέσα σε 15 ημέρες από την επικόλληση του ειδικού αυτοκόλλητου η ως άνω αρμόδια υπηρεσία ενημερώνει τις Υπηρεσίες Ασφάλειας για διενέργεια έρευνας προς εξακρίβωση περίπτωσης κλοπής, υπεξαίρεσης ή εμπλοκής σε εγκληματική πράξη.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας:28920 22240

Για Τρόφιμα Τσιγάρα Κάρτες και Ποτά Mini Market Χρήστου και Χριστίνας 25ης Μαρτίου 108 στις Μοίρες

Μέσα σε 45 ημέρες από την επικόλληση του ειδικού σήματος αν το όχημα δεν αποσυρθεί από τον ιδιοκτήτη του, τότε περιέρχεται στην κατοχή του οικείου Δήμου ή Κοινότητας.


Σε περίπτωση που τα εγκαταλειμμένα οχήματα φέρουν πινακίδες κυκλοφορίας, οι κατά τόπους αρμόδιοι ΟΤΑ υποχρεούνται πέραν των αναφερομένων στη προηγούμενη παράγραφο να αναζητήσουν επιπλέον, εντός 15 ημερών από την επικόλληση του ειδικού σήματος (αυτοκόλλητου) μέσω του Αρχείου του Υπουργείου Μεταφορών, τα στοιχεία ταυτότητας των ιδιοκτητών τους και να τους ενημερώσουν.


Όταν το εγκαταλειμμένο όχημα περιέλθει στην κατοχή του Δήμου ή της Κοινότητας σύμφωνα με τα ανωτέρω, ο εν λόγω Δήμος ή Κοινότητα υποχρεούται να παραδώσει το όχημα σε εγκεκριμένο σύστημα συλλογής ΟΤΚΖ, της περιοχής του.
Εφόσον εντοπιστεί ο ιδιοκτήτης εγκαταλειμμένου οχήματος εντός των ανωτέρω προθεσμιών και συγκατατίθεται για την παράδοση του οχήματος για περαιτέρω επεξεργασία, τότε εκδίδεται από το σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης Πιστοποιητικό Καταστροφής το οποίο είναι απαραίτητο για την οριστική διαγραφή του οχήματος.


Εφόσον ο ιδιοκτήτης εγκαταλειμμένου οχήματος δεν εντοπιστεί εντός των ανωτέρω προθεσμιών τότε το Πιστοποιητικό Καταστροφής παραδίδεται στον αρμόδιο Δήμο ή Κοινότητα.

Εάν το όχημα δεν φέρει πινακίδες κυκλοφορίας τότε αναγράφεται στο Πιστοποιητικό Καταστροφής ο αριθμός πλαισίου.

Εάν επιθυμεί να κρατήσει το όχημα του χωρίς να το κινεί ο ιδιοκτήτης για συναισθηματικούς ή άλλους λόγους, τότε υποχρεούται να το αποθηκεύσει σε ιδιωτικό χώρο είτε ιδιοκτησίας του, είτε τρίτου, μετά από την έγγραφη συγκατάθεση του τελευταίου.

Στην περίπτωση αυτή ο ιδιοκτήτης υποβάλει σχετική δήλωση στην αρμόδια ΔΟΥ που θα πιστοποιεί την ιδιοκτησία και την συγκατάθεση αποθήκευσης και τα στοιχεία θα πιστοποιούν τον ιδιοκτήτη του χώρου και τη συγκατάθεση του αν πρόκειται για τρίτο πρόσωπο.