ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ “ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΝΤΟΥΒΑ ΤΙΜΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ”…

0
556

Οι τοπικοί φορείς της Αυγενικής 80 χρόνια από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μπαντουβά, ο οποίος βασανίστηκε και εκτελέστηκε από τους Ναζί, τέλεσαν τρισάγιο στον τόπο εκτέλεσης έξω από το νεκροταφείο της Αυγενικής με την συμμετοχή της οικογένειας Μπαντουβά, του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη και τοπικών φορέων.

👏Ακολούθησαν στην πλατεία του χωριού τα αποκαλυπτήρια της προτομής που φιλοτέχνησε (και διαμόρφωσε τον περιβάλλοντα χώρο) ο γλύπτης Μανόλης Χαρκούτσης, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, και έγιναν ομιλίες και καταθέσεις στεφάνων.

✅Τους παρισταμένους θεσμικούς εκπροσώπους τον Περιφερειάρχη, τον Βουλευτή Μάξιμο Σενετάκη, τους Αντιπεριφερειάρχες Ειρήνη Χουδετσανάκη, George Pitsoulis, τον εκπρόσωπο του Δημάρχου Ηρακλείου -Αντιδήμαρχο Μαρίνο Παττακό, Περιφερειακούς-Δημοτικούς συμβούλους, προέδρους κοινοτήτων και τους πολίτες που κατέκλυσαν την πλατεία, καλωσόρισε ο Πρόεδρος της κοινότητας Αυγενικής Γιάννης Δερμιτζάκης ο οποίος και αναφέρθηκε στη οργάνωση της εκδήλωσης τιμής και μνήμης.

Στην εκδήλωση μνήμης συμμετείχε ο ανάπηρος πολέμου Κωστής Τσικανδηλάκης ο οποίος και χειροκροτήθηκε από τους παρισταμένους.

🙏Στην προσφορά και στο ιστορικό της εκτέλεσης του Κωνσταντίνου Μπαντουβά μίλησε ο Χρήστος Μελάς, ο οποίος ως εκπρόσωπος της οικογένειας Μπαντουβά ευχαρίστησε την κοινότητα, τον πολιτιστικό σύλλογο, όλους τους παρισταμένους θεσμικούς εκπροσώπους και τους πολίτες.