ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΗΓΑΪΔΑΚΙΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΡΓΟ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟ…

0
655

Διάβασα όλα τα δημοσιεύματα και όλες τις αναρτήσεις και η διαπίστωση μου είναι ότι αυτοί που έκαναν την ανάρτηση του Π.Σ του χωριού μου συμφωνούν απόλυτα με τις αιτιάσεις της αντιπολιτεύσης ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φαιστού, ότι νέο έργο πρόσβασης ΑΜΕΑ στο παλαιό Δημοτικό Σχολείο μας δεν έγινε αφού η ράμπα η παλιά είναι για πρόσβαση στην αυλή και έχει γίνει από τον Πολιτιστικό μας Σύλλογο.

Για την ράμπα στην είσοδο της αυλής οι χωριανοί μου όπως κι εγώ γνωρίζουμε πολύ καλά τι έχει γίνει…..το 2018 άρχισε το κτίσιμο μιας πέτρινης καμάρας κι ενός τοιχίου στην είσοδο της αυλής του παλαιού δημοτικού σχολείου Πηγαϊδακίων από ένα αλβανό που τον είχε εργάτη ένας χωριανός μου ( οι πέτρες ήταν από το χωριό μας).

Το 2019 αγοράστηκαν μαρμάρινες πλάκες κ.α από τα μάρμαρα Καμπουράκη που έδωσε και μαρμάρινα ρετάλια για την κάλυψη του τσιμεντένιου διαδρόμου.

Τα παραπάνω μαζί με άλλα, έγιναν από έσοδα του Πολιτιστικού μας Συλλόγου. (επιχορηγήσεις,δωρεές και έσοδα από εκδηλώσεις).

Η αντιπολίτευση στην καταγγελία της στο Δημοτικό Συμβούλιο κυρίαρχο όργανο του Δήμου,ανέφερε ότι τον Δεκέμβριο του 2021 ο Δήμαρχος έκανε την απευθείας ανάθεση για την προμήθεια«Εξασφάλιση προσβασιμότητας ΑΜΕΑ στο παλαιό δημοτικό σχολείο Πηγαϊδακίων» στον «Σαββάκη Φραγκίσκο στην τιμή των 14.998,42€ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%). Ο προμηθευτής πληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2022 αλλά έργο δεν έγινε, αφού νέα ράμπα για ΑΜΕΑ στο κτίριο του παλαιού Δημοτικού Σχολείου που είναι με σκαλοπάτια, δεν έγινε.(βλ.φωτό).

Η αντιπολίτευση ζήτησε και καλά έκανε να δει το νέο έργο που ψήφισε στην Οικονομική Επιτροπή και στο Δημοτικό συμβούλιο και αφού όπως λένε τους έπιασαν με την γίδα στην πλάτη προσπαθούν την διαστρέβλωση της αλήθειας.

Η χθεσινή όμως ανάρτηση του Π.Σ δικαιώνει πλήρως την καταγγελία της αντιπολίτευσης.