ΑΝΟΔΙΚΗ Η ΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΗΝΙΑΙΩΝ ΕΠΙΠΕΔΩΝ ΣΤΑΘΜΕΩΝ ΣΤΙΣ ΠΕΝΤΕ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Τ.Ο.Ε.Β. Γ’ ΖΩΝΗΣ ΑΝΑΔΑΣΜΟΥ …

0
406

Δημοτικής Ενότητας Μοιρών, Μεσαράς, σε βάθος εννιαετίας (2013-2021), σύμφωνα με στατιστική ανάλυση».


Συγκρατημένη αισιοδοξία προκύπτει από στατιστική ανάλυση των δεδομένων των παρελθόντων μηνιαίων στάθμεων, στις περισσότερες γεωτρήσεις του Τ.Ο.Ε.Β. Γ’ Ζώνης Αναδασμού (Δημοτικής Ενότητας Μοιρών, Μεσαράς), στις θέσεις με τις κωδικές ονομασίες: «Γ212 (Καστέλι)», «Γ123 (Καπαριανά, συνεργείο Φραγκιαδάκη)», «Γ109 (Γεωργικά Εφόδια «Αγροανάπτυξη», 1ο χιλιόμετρο Μοιρών-Πόμπιας)», «Γ209 (Γεροπόταμος, Κάρτ)», «Γ203 (Πετροκεφάλι, Ελαιουργείο Φανουράκη)» και «Γ202Α (Σίβας, Ελαιουργείο Αντωνίου Νικητάκη)», [1,2], της περιοχής του Δήμου Φαιστού, της Μεσαράς, Νομού Ηρακλείου, ο οποίος ελέγχεται από τον Τ.Ο.Ε.Β. Γ’ Ζώνης Αναδασμού (Δημοτικής Ενότητας Μοιρών, Μεσαράς), και παρέχει δεδομένα των στάθμεων των προαναφερθέντων γεωτρήσεων, τουλάχιστον από τον μήνα Φλεβάρη του έτους 2013 μέχρι και σήμερα, αλλά και από το υδρολογικό προγνωστικό μαθηματικό/στατιστικό, πολλαπλαστικό μοντέλο αποσύνθεσης χρονικών σειρών που καταρτίσθηκε με βάση τα προαναφερθέντα δεδομένα, για τις ποσότητες των μηνιαίων στάθμεων των γεωτρήσεων όσον αφορά, ξεχωριστά, των ημερολογιακών ετών 2022 και 2023.


Τα δεδομένα των στάθμεων των γεωτρήσεων, του Τ.Ο.Ε.Β. Γ’ Ζώνης Αναδασμού (Δημοτικής Ενότητας Μοιρών, Μεσαράς), αναλύθηκαν στατιστικά από τον Θωμά Παπαλάσκαρη, MSc. Πολιτικό/Υδρολόγο Μηχανικό, Υποψήφιο Διδάκτορα του Τομέα Υδραυλικών Έργων, του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, της Πολυτεχνικής Σχολής, του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.


Για την κατάρτιση του υδρολογικού, προγνωστικού, μαθηματικού/στατιστικού, πολλαπλασιαστικού μοντέλου αποσύνθεσης χρονικών σειρών, όσον αφορά τις γεωτρήσεις του Τ.Ο.Ε.Β. Γ’ Ζώνης Αναδασμού (Δημοτικής Ενότητας Μοιρών, Μεσαράς),, για τις ανάγκες του συγκεκριμένου υδρολογικού, μαθηματικού/στατιστικού, προγνωστικού μοντέλου, χρησιμοποιήθηκε το χρονικό διάστημα από και τον μήνα Δεκέμβρη του έτους 2013, μέχρι και τον μήνα Νοέμβρη του έτους 2021.

Επειδή τα δεδομένα δίνονται ανά δίμηνο, μετατράπηκαν σε μηνιαία κάνοντας την αυθαίρετη παραδοχή ότι στους ενδιάμεσους, χωρίς δεδομένα, μήνες, οι τιμές των στάθμεων των γεωτρήσεων είναι ίσες με τον μέσο όρο των αντίστοιχων προηγούμενων (του προηγούμενου μήνα που διαθέτει δεδομένα) και των αντίστοιχων επόμενων (του επόμενου μήνα που διαθέτει δεδομένα) στάθμεων των γεωτρήσεων.

Εικόνα 1. Mηνιαίες στάθμες για την γεώτρηση της θέσης «Γ212_(Καστέλι)», (με «γαλάζια» και «πράσινη» απόχρωση συμβολίζονται αντίστοιχα οι πραγματικές (έως και τον μήνα Νοέμβρη του ημερολογιακού έτους 2021) και οι προβλεπόμενες, (έως και τον μήνα Δεκέμβρη του ημερολογιακού έτους 2023), μηνιαίες στάθμες της γεώτρησης, ενώ με την διακεκομμένη ευθεία κεκλιμένη γραμμή, με ξεκάθαρα ανοδική κατεύθυνση/πορεία, συμβολίζεται η παρούσα τάση, (καθώς επίσης και η μελλοντική, μέχρι και του τέλους του μήνα Δεκέμβρη του ημερολογιακού έτους 2023, τάση), των υψών των μηνιαίων στάθμεων της γεώτρησης).

Εικόνα 2. Mηνιαίες στάθμες για την γεώτρηση της θέσης «Γ123_(Καπαριανά, συνεργείο «Φραγκιαδάκη»)», (με «γαλάζια» και «πράσινη» απόχρωση συμβολίζονται αντίστοιχα οι πραγματικές (έως και τον μήνα Νοέμβρη του ημερολογιακού έτους 2021) και οι προβλεπόμενες, (έως και τον μήνα Δεκέμβρη του ημερολογιακού έτους 2023), μηνιαίες στάθμες της γεώτρησης, ενώ με την διακεκομμένη ευθεία κεκλιμένη γραμμή, με ξεκάθαρα ανοδική κατεύθυνση/πορεία, συμβολίζεται η παρούσα τάση, (καθώς επίσης και η μελλοντική, μέχρι και του τέλους του μήνα Δεκέμβρη του ημερολογιακού έτους 2023, τάση), των υψών των μηνιαίων στάθμεων της γεώτρησης).

Εικόνα 3. Mηνιαίες στάθμες για την γεώτρηση της θέσης «Γ109_(Μοίρες, γεωργικά εφόδια «Αγροανάπτυξη», 1ο χιλιόμετρο Μοιρών-Πόμπιας)», (με «γαλάζια» και «πράσινη» απόχρωση συμβολίζονται αντίστοιχα οι πραγματικές (έως και τον μήνα Νοέμβρη του ημερολογιακού έτους 2021) και οι προβλεπόμενες, (έως και τον μήνα Δεκέμβρη του ημερολογιακού έτους 2023), μηνιαίες στάθμες της γεώτρησης, ενώ με την διακεκομμένη ευθεία κεκλιμένη γραμμή, με ξεκάθαρα ανοδική κατεύθυνση/πορεία, συμβολίζεται η παρούσα τάση, (καθώς επίσης και η μελλοντική, μέχρι και του τέλους του μήνα Δεκέμβρη του ημερολογιακού έτους 2023, τάση), των υψών των μηνιαίων στάθμεων της γεώτρησης).

Εικόνα 4. Mηνιαίες στάθμες για την γεώτρηση της θέσης «Γ209_(Γεροπόταμος, πίστα «Κάρτ»)», (με «γαλάζια» και «πράσινη» απόχρωση συμβολίζονται αντίστοιχα οι πραγματικές (έως και τον μήνα Νοέμβρη του ημερολογιακού έτους 2021) και οι προβλεπόμενες, (έως και τον μήνα Δεκέμβρη του ημερολογιακού έτους 2023), μηνιαίες στάθμες της γεώτρησης, ενώ με την διακεκομμένη ευθεία κεκλιμένη γραμμή, με ξεκάθαρα ανοδική κατεύθυνση/πορεία, συμβολίζεται η παρούσα τάση, (καθώς επίσης και η μελλοντική, μέχρι και του τέλους του μήνα Δεκέμβρη του ημερολογιακού έτους 2023, τάση), των υψών των μηνιαίων στάθμεων της γεώτρησης).

Εικόνα 5. Mηνιαίες στάθμες για την γεώτρηση της θέσης «Γ203_(Πετροκεφάλι, ελαιουργείο «Φανουράκη»)», (με «γαλάζια» και «πράσινη» απόχρωση συμβολίζονται αντίστοιχα οι πραγματικές (έως και τον μήνα Νοέμβρη του ημερολογιακού έτους 2021) και οι προβλεπόμενες, (έως και τον μήνα Δεκέμβρη του ημερολογιακού έτους 2023), μηνιαίες στάθμες της γεώτρησης, ενώ με την διακεκομμένη ευθεία κεκλιμένη γραμμή, με ξεκάθαρα ανοδική κατεύθυνση/πορεία, συμβολίζεται η παρούσα τάση, (καθώς επίσης και η μελλοντική, μέχρι και του τέλους του μήνα Δεκέμβρη του ημερολογιακού έτους 2023, τάση), των υψών των μηνιαίων στάθμεων της γεώτρησης).