ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΓΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΙΜΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΡΑΙΧ…

0
437

Έντονες αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει από πολίτες -προς το παρόν- της Κρήτης, με αφορμή τη δημοσίευση μιας αφίσας στην επίσημη σελίδα του European Paratroopers Association όπου αναφέρεται ότι το πενθημερο 17-23 Μαΐου, θα τιμήσουν με άλματα αλεξιπτωτιστών, την συμπλήρωση 80 χρόνων απο την απόβαση του Τρίτου Ράιχ στην Κρήτη και την κατάκτηση της!!!

Ήδη, στη σελίδα “ΕΦΕΔΡΕΙΑ” στο Facebook ήρθε η πρώτη αντίδραση, όπου αναγράφεται χαρακτηριστικά:

Ως Έλληνας δεν το δέχομαι 🇬🇷

Πώς είναι δυνατόν η E.P.A. να προχωράει στην διοργάνωση τέτοιου άλματος

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

Ελληνικές Απώλειες 426 Νεκροί και μεγάλος αριθμός τραυματιών και αιχμαλώτων
Βρετανικές απώλειες Νεκροί 1.742, τραυματίες 1.737 και αιχμάλωτοι 11.835, 2 καταδρομικά, 6 αντιτορπιλικά, 2.000 αξιωματικοί και ναύτες.

Σφαγές στον πληθυσμό:
Κάνδανος, Κοντομαρί, Σέλινο, Κεραμιά, Αλικιανός, Σκινές, Μαλάθυρος, Γερακάρι, Κέντρους, Βορίζα, Αμυρά, τα Ανώγεια,
όλοι τούτοι οι τόποι μαρτυρίων έχουν να πουν τις δικές τους ιστορίες για αυτά που έζησαν οι άνθρωποι στα χέρια των ναζί κατακτητών.

Τα εγκλήματά τους έμειναν ατιμώρητα. Και σήμερα κάποιοι θέλουν να επαναγράψουν την ιστορία. Πλέον ως νικητές.

Καταστροφές αρχαιοτήτων:
Μια κατηγοριοποίηση των καταστροφών εις βάρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κρήτης, στα δύσκολα χρόνια της Κατοχής, θα κατέληγε στο διαχωρισμό τεσσάρων βασικών κατηγοριών:
1) τις μεγάλες ζημιές στο Αρχαιολογικό Μουσείο, 2) τις καταστροφές στις επαρχιακές Αρχαιολογικές Συλλογές, 3) τις καταστρεπτικές επεμβάσεις στους αρχαιολογικούς χώρους, και τέλος στις παράνομες αρχαιολογικές ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρο το νησί.

Γεγονός πάντως είναι ότι οι καταστροφές αυτές υπήρξαν τεράστιες, παρά την πολιτική προστασίας των Ελληνικών Αρχαιοτήτων από τη Γερμανική Υπηρεσία Προστασίας Τέχνης, μέλη της οποίας υπήρχαν βέβαια και στην Κρήτη.

Για να θυμηθούμε και να υπενθυμίσουμε σε αυτούς που ξεχνούν, πως μπορεί η Κρήτη να συγχώρεσε, αλλά δεν ξέχασε.”

Η αφίσα και οι ημερομηνίες αναγράφονται στην επίσημη σελίδα του οργανισμού ( https://www.europeanparatroopers.org/) και σίγουρα οι τοπικές αρχές θα δεν θα πρέπει να αφήσουν το θέμα να περασει στα ψιλά!