ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ- ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΧΩΡΑ ΧΑΝΙΩΝ…

0
2449

Καμία έκπτωση στις αθλητικές υποδομές των Χανίων…

Τις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης επισκέφθηκε την Τρίτη, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος συναντήθηκε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Α.Κ. κ. Άρη Παπαδογιάννη και στελέχη του «οργανισμού».

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η δρομολογούμενη «Προγραμματική Σύμβαση» που αναμένεται να υπογραφεί το προσεχές χρονικό διάστημα, μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού (Αθλητισμού) και του Ο.Α.Κ. για την ανακατασκευή του Ναυταθλητικού Κέντρου Χανίων (κολυμβητήριο Νέας Χώρας).

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη, ο Βουλευτής Χανίων κ. Μανούσος Βολουδάκης, ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου της κ. Ντόρας Μπακογιάννη κ. Παναγιώτης Αντωνόπουλος , ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Ο.Τ. κ. Δημήτρης Φραγκάκης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ο.Α.Κ. κ. Λευτέρης Κοπάσης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Διευθυντής του Καταστήματος Κράτησης Κρήτη1 κ. Γιώργος Κονταξάκης, στελέχη του Ο.Α.Κ. και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στην διάρκεια της ενημέρωσης στην σύσκεψη που έγινε στα γραφεία του Ο.Α.Κ. ο κ. Αυγενάκης τόνισε χαρακτηριστικά: «Δουλεύουμε μεθοδικά για να ολοκληρωθεί η Προγραμματική Σύμβαση.

Υπάρχουν κάποια προβλήματα – κυρίως – με το ιδιοκτησιακό καθεστώς αλλά θα τα ξεπεράσουμε. Παρείχαμε από την Τεχνική μας Υπηρεσία, ψηφιοποιημένο υλικό που αφορά το σύνολο των Αθλητικών Εγκαταστάσεων στα Χανιά, διότι μετά το κολυμβητήριο, θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες εγκαταστάσεις».

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησης του ο κ. Αυγενάκης υπογράμμισε ακόμη ότι «στόχος της Κυβέρνησης, είναι οι Αθλητικές υποδομές στα Χανιά, να γίνουν «διαμάντι». Είμαστε εδώ για να κάνουμε δουλειά, θέλουμε να γνωρίζουμε ακριβώς τι γίνεται, ποια είναι τα προβλήματα – σε επίπεδο αδειοδοτήσεων – επειδή οι εγκαταστάσεις είναι δίπλα στην θάλασσα και να βρούμε τον τρόπο να τα ξεπεράσουμε. Στόχος του πρωθυπουργού αλλά και του Υπουργείου μας, είναι το κολυμβητήριο αλλά σταδιακά και οι υπόλοιπες εγκαταστάσεις, να έρθουν στο επίπεδο που πρέπει, χωρίς καμία έκπτωση, χωρίς κανένα αστερίσκο».

«Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή, δείχνει έμπρακτα την στήριξη αλλά και την εμπιστοσύνης στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, με την εκπόνηση όλων των μελετών, που αφορούν το πλέγμα των Αθλητικών Εγκαταστάσεων «Εθνικού Χαρακτήρα» στα Χανιά.

Μας επισκέφθηκε σήμερα ο Υφυπουργός Αθλητισμού, ο κ. Αυγενάκης, ο οποίος και αυτός από την δική του πλευρά, αφού ενημερώθηκε διεξοδικά από τους αρμόδιους φορείς το προηγούμενο διάστημα – βρισκόμαστε διαρκώς σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας – για να γίνουν έργα και παρεμβάσεις στα Χανιά, στο χώρο των Αθλητικών Υποδομών, τα οποία οφείλουμε όλοι να παρατηρήσουμε, ότι για πολλά χρόνια παρέμεναν στάσιμα.

Αυτή την αποφασιστικότητα, ο Ο.Α.Κ. και οι υπηρεσίες του, όχι απλά θα την τιμήσουν αλλά θα την πάνε από την πλευρά τους κι ένα βήμα παραπέρα, με στόχο να μην χαθεί ούτε μια ημέρα, για τις Αθλητικές μας υποδομές», υπογράμμισε από την δική του πλευρά, ο κ. Παπαδογιάννης