ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ

0
456

Που σε λιγότερο από έναν χρόνο από την ίδρυσή του, έφτασε να είναι ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους της Κρήτης και όλης της Ελλάδας, συναισθανόμενος τις ευθύνες του – που απορρέουν από αυτήν του την Πρωτιά – απέναντι στο κοινωνικό σύνολο (αθλουμένους καί μη), παίρνει την πρωτοβουλία, να ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ, ανεξάρτητα σε ποιόν σύλλογο ανήκουμε , να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας, που πορεύονται καί παλεύουν δίπλα μας, στον αθλητισμό καί στην καθημερινή ζωή, έχοντας όχι μόνον ειδικές ανάγκες αλλά καί ειδικές δεξιότητες καί ικανότητες.

Δυστυχώς φέτος, λόγω της κατάστασης που επικρατεί,ο Σύλλογός μας δεν θα διοργανώσει χριστουγεννιάτικο τραπέζι όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, οπότε, ύστερα από τηλεδιάσκεψη του ΔΣ που πραγματοποιήθηκε, θέλουμε να σας προσκαλέσουμε ΟΛΟΥΣ, να καταβάλλουμε ένα συμβολικό ποσό, στον τραπεζικό λογαριασμό του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Γονέων και Φίλων Νότιας Κρήτης «Το Μέλλον» για την οικονομική ενίσχυση του συλλόγου, ο οποίος λόγω των περιοριστικών μέτρων δεν μπόρεσε φέτος να πραγματοποιήσει καμία εκδήλωση.

Τα στοιχεία του συλλόγου θα τα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης, η οποία είναι ελεύθερη προς κοινοποίηση!

Ο σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Γονέων και Φίλων Νότιας Κρήτης «Το Μέλλον» ξεκίνησε σαν ιδέα το 2008 από γονείς και άτομα με αναπηρία, δημιουργώντας μια “παρέα” για τη λύση προβλημάτων που τους απασχολούσαν. Σκοπός τού Συλλόγου ΑΜΕΑ γονέων και φίλων Νότιας Κρήτης «Το Μέλλον» είναι –σύμφωνα με το καταστατικό λειτουργίας του- η παροχή βοήθειας στους ανθρώπους με αναπηρίες, ώστε να αναπτύξουν τις ικανότητες και δεξιότητές τους, προκειμένου να καταστούν δημιουργικοί και λειτουργικοί, ικανοί να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές τους ανάγκες και στη σύγχρονη κοινωνία.

Μέχρι στιγμής ο σύλλογος αριθμεί περίπου 600 εγγεγραμμένα μέλη, συμπεριλαμβανομένων ανηλίκων και ενηλίκων ατόμων με αναπηρία, καθώς και φίλων του συλλόγου.

Συγκεκριμένα, λειτουργούν θεραπευτικά προγράμματα, που απευθύνονται τόσο σε παιδιά με αναπηρίες, όσο και σε τυπικά παιδιά, όπως Τμήμα Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Φυσικοθεραπείας, Τμήμα Ψυχολογικής Υποστήριξης ανηλίκων και ενηλίκων, Τμήμα Ειδικής Διαπαιδαγώγησης, Εργαστήρι Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών με αναπηρία αλλά και τυπικών παιδιών.

Επιπρόσθετα, λειτουργεί πρόγραμμα θεραπευτικής κολύμβησης και πρόγραμμα στίβου για παιδιά ΑμεΑ.

Κάθε χρόνο οι αθλητές του συλλόγου συμμετέχουν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου με το αθλητικό σωματείο “Μεγαλόνησος” κατακτώντας αρκετές διακρίσεις, όπως τον χρύσο παραολυμπιονίκη 2016 ΕΜΜΑΝΟΥΛ ΣΤΕΦΑΝΟΥΔΑΚΗ, ο οποίος μας έχει κάνει περήφανους πάρα πολλές φορές με τις διακρίσεις του στο κολύμπι και το στίβο, πανελλαδικά, πανευρωπαικά αλλά και παγκόσμια! Κατέχει τη θέση του Αντιπροέδρου στο Σύλλογο Ελλήνων Παραολυμπιονικών, καθώς επίσης και στο Σωματείο ΑμεΑ ‘’ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ’’. Αλλά είναι και Πρόεδρος του Δ.Σ. Του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Γονέων και Φίλων Νότιας Κρήτης «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ».

Μερικά από τα επιτεύγματα του συλλόγου είναι η ενασχόλησή του με την ανακύκλωση πλαστικών καπακιών με στόχο την ευαισθητοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και ενίσχυση του συλλόγου.

Έχει μεριμνήσει επίσης για την προσβασιμότητα στις παραλίες της περιοχής, όπου δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με κινητική, κυρίως αναπηρία να έχουν ευκολότερη πρόσβαση στη θάλασσα.

Επίσης διοργανώνει, την καλοκαιρινή περίοδο, θεαματικές βραδιές θερινού σινεμά για μικρούς και μεγάλους και κάθε δυο χρόνια πραγματοποιεί μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση, το «ΜELLON RUN», που συγκεντρώνει χιλιάδες κόσμο απ’ όλη την Κρήτη, αλλά και χριστουγεννιάτικα και πασχαλινά παζάρια με στόχο την οικονομική ενίσχυση του συλλόγου.

Οι ιδρυτές του ΣΔΥ ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ

Βραβορίτης Ιωάννης – Πρόεδρος

Σούφης Ευάγγελος – Γεν.Γραμματέας

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΕΑ «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ

30000240476-5 (ΟΨΕΩΣ)

ΙΒΑΝ:

GR2908700110000300002404765

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΓΟΝΕΩΝ Κ ΦΙΛΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ (ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ)