ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ…

0
669

Κατάθεση δηλώσεων – αιτήσεων απόσυρσης των ψηφοδελτίων από τις «ηλεκτρονικές εκλογές» της 7ης Νοεμβρίου 2020

Οι Προέδροι των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» Ντρουμπογιάννης Χρήστος και Μεσαράς «ΦΑΙΣΤΟΣ» Γιαμαλάκης Γρηγόρης, καθώς και η Γραμματέας του Συλλόγου «Δ. Θεοτοκόπουλος» Αράπογλου Αναστασία, μαζί με εκπροσώπους παρατάξεων (τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας) καταθέσαν από κοινού στη Διεύθυνση Π.Ε Ηρακλείου την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, τις δηλώσεις – αιτήσεις απόσυρσης όλων των υποψηφίων για το Π.Υ.Σ.Π.Ε. Ηρακλείου σεβόμενοι τις αποφάσεις της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.


Η κίνηση αυτή αποτελεί απάντηση στην αδιάλλακτη και αδιέξοδη τακτική της κ. Κεραμέως η οποία παραμένει αμετακίνητη στην αντιδημοκρατική της μεθόδευση, για επιβολή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020.


Μετά τη μαζική απόσυρση όλων των υποψηφιοτήτων από τις εκλογές των Αιρετών το Υπουργείο Παιδείας δεν μπορεί να προχωρήσει στην εκλογική διαδικασία της 7ης Νοεμβρίου.

Ακόμα όμως και να τολμήσει να αποπειραθεί την πραγματοποίησή τους, καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να απέχουν από την ηλεκτρονική ψευδο-ψηφοφορία.


Το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει σε διενέργεια των εκλογών ανάδειξης των αιρετών όταν θα υπάρξουν οι ευμενείς υγειονομικές συνθήκες που θα καταστήσουν τη διενέργειά τους ασφαλή, με τη δια ζώσης παρουσία των συναδέλφων και όχι με ηλεκτρονικό τρόπο, σε εργάσιμη ημέρα χωρίς άδεια και έως τότε να παρατείνουν τη θητεία των νυν αιρετών.

Ταυτόχρονα, να καταργηθεί η τροπολογία του Π.Δ. 1/2003 που ψηφίστηκε με το νόμο 4728/20 και της εφαρμοστικής Υ.Α. (Φ.350/52/139940) όπου ορίζεται η διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια με ηλεκτρονική ψηφοφορία.


Σ’ αυτές τις ιστορικές για τον κλάδο στιγμές, απέναντι στην επίθεση της κυβέρνησης στο εκπαιδευτικό και συνδικαλιστικό κίνημα που ξεκινάει από τον θεσμό του αιρετού, ο οποίος αποτελεί κατάκτηση του κλάδου και στοχεύει τις συλλογικές διαδικασίες και τη λειτουργία των σωματείων, στην αδιαλλαξία και στην άρνησή της για διάλογο, απαντάμε ΕΝΩΤΙΚΑ και ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ προασπίζοντας τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις συλλογικές διαδικασίες.

Δεν θα συναινέσουμε στον ευτελισμό του θεσμού του αιρετού και τη λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων χωρίς καμία παρέμβαση του κινήματος και έκφραση των διεκδικήσεων των εργαζομένων.