ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΕΒ ΖΑΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΔΕΥΣΗ…

0
836

Συνάντηση-ενημέρωση πραγματοποιήσε χτες (Παρασκευή), απόγευμα το ΤΟΕΒ Ζαρού, με αφορμή τις δυσκολίες που παρατηρούνται στην παραχώρηση γεώτρησης από το Δήμο, στην περιοχή των “Κουρτών” και τα πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν στο πότισμα, από τη μη λειτουργία της γεώτρησης.
Στην συνάντηση που έγινε στο Πνευματικό Κέντρο ,βρέθηκαν αρκετοί αγρότες-καταναλωτές, εκπρόσωποι φορέων, ενώ από πλευράς Δήμου το “παρών” έδωσε ο πρόεδρος της Κοινότητας Ζαρού, κ. Γιωργος Φυλακτάκης.
Όπως επισημάνθηκε από τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ Ζαρού κ. Ανωγειανάκη Μανώλη, μέχρι σήμερα δεν έχει αποσαφηνιστεί από το Δήμο Φαιστού το θέμα παραχώρησης της γεώτρησης των Κουρτών.
Αυτό που τονίζει τόσο ο πρόεδρος όσο και τα μέλη του ΤΟΕΒ, είναι η ανάγκη να παραχωρηθεί άμεσα η γεώτρηση στον ΤΟΕΒ, για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία της. 
Όπως αναφέρθηκε, για τη λειτουργία της γεώτρησης αυτής απαιτείται χρηματικό ποσό της τάξεως των 25.000 ευρώ περίπου. 
Τα χρήματα δεν υπάρχουν και για το λόγο αυτό, ζητήθηκε βοήθεια από φορείς και ιδιώτες. 
Άμεσα ανταποκρίθηκαν ορισμένοι από τους παρόντες, ενώ δημιουργήθηκε και μία επιτροπή η οποία θα αναλάβει να  βρει χρήματα από την βοήθεια φορέων & ιδιωτών, για να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό.
Οι ανησυχίες όλων ήταν σχετικά με τη δύσκολη σεζόν που έρχεται, μετά και τις χαμηλές φετινές βροχοπτώσεις, αφού η διαχείρηση του νερού παραμένει ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα όχι μόνο από της περιοχής, αλλά και ολόκληρης της χώρας!