ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ- ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΣΕ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΓΙΑ ΚΟΑΛΑ ΠΟΥ ΕΠΕΖΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ…

0
873

Οι αριθμοί των θανάτων από ζώα στην Αυστραλία μετά από τις συνεχείς και άθλιες πυρκαγιές δεν σταματούν να αυξάνονται. Υποτίθεται ότι θα μπορούσε να έχει ήδη ανέλθει σε περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο νεκρά ζώα, κάτι που αποτελεί μεγάλη θλίψη για τη χώρα. Ως εκ τούτου, είναι φυσιολογικό να αναδυθούν πρωτοβουλίες όπως η δημιουργία αυτού του καταφυγίου για κοάλα.

Οι Κοάλας είναι ένα από τα είδη που επηρεάζονται περισσότερο από τις λάμες.  Κινούνται πολύ αργά, ζουν και τρώνε τον ευκαλύπτο, ο οποίος καίγεται  πολύ γρήγορα  και δεν έχουν καμιά πιθανότητα διαφυγής.

Σύμφωνα με μια επίσημη δήλωση, χιλιάδες κοάλα έχουν καταστραφεί. Άλλα είδη υποφέρουν επίσης από τις συνέπειες της πυρκαγιάς, όπως τα καγκουρό, τα πεταύρια, τα λασπώδη, τα κοκτατάκια κλπ. Σύμφωνα με τον διευθυντή του WWF Australia, η ζημιά θα πάρει πολύ χρόνο για να ανακάμψει. Στην πραγματικότητα, ορισμένα είδη θα σταματήσουν σχεδόν είναι υπό  εξαφάνιση.

Πολλοί άνθρωποι θέλουν να εργαστούν για να βοηθήσουν και ότι οι χειρότερες προφητείες δεν καταλήγουν να εκπληρώνονται . Οι εθελοντές διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να σώσουν τα ζώα , ακόμη και να μπαίνουν μέσα στις φλόγες. Περισσότεροι από 100 από τα κοάλα που τα παρέλαβαν από τις  πυρκαγιές, ανακάμπτουν σε αυτό το προσωρινό καταφύγιο στο οποίο έχει μετατραπεί μια αίθουσα δημοτικού σχολείου.

Έχει ενορχηστρωθεί από την υπηρεσία διάσωσης Adelaide Koala Rescue , η οποία έσωσε μια ομάδα από αυτά τα ζώα στη φωτιά του Cudlee Creek. Είχαν καεί τα πόδια και σχεδόν δεν υπήρχε κανένα φαγητό, έτσι δεν θα είχαν επιβιώσει. Μετά την ανάκαμψη, αντιμετωπίζονται στο Primary School Paradise, που βρίσκεται βορειοανατολικά της Αδελαΐδας της Αυστραλίας.

Αυτό το προσωρινό καταφύγιο για τα κοάλα έχει τη βοήθεια 150 εθελοντών και έχει ήδη  35 ασθενείς. Τα ονόματα των ζώων απεικονίζονται στην πόρτα για να θυμόμαστε. Ωστόσο, τα καμένα κοάλα συνεχίζουν να φθάνουν καθημερινά, τα οποία είναι συχνά δύσκολα θεραπεύσιμα.

Πηγή:texnisfilosofias.gr