ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΧΩΡΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΑΚΤΟΥΡΙΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ…

0
703

Ο Δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης εγκαινίασε την περασμένη Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου μαζί με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Γιάννη Χαραλαμπάκη και τον Δημοτικό Σύμβουλο Μανώλη Τσιρινδάνη καθώς και ο πρόεδρος του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Σπηλίου έναν χώρο που θα στεγάζει πολιτιστικές και κοινωνικές δραστηριότητες του κατοίκων.

Πρόκειται για την δημιουργία ενός καλαίσθητου χώρου στην πλατεία του οικισμού με την απαράμιλλη θέα, στο κτίριο του Κοινοτικού Καταστήματος, έπειτα από πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχή με αφορμή το κλείσιμο και του τελευταίου καφενείου των Σακτούριων.

Ο κ.Ταταράκης απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους αναφέρθηκε στην χρησιμότητα ενός τέτοιου χώρου συνάντησης που συμβάλει στην κοινωνική συνοχή και συμπλήρωσε:

«Σε τέτοιους χώρους χτυπάει η καρδιά της τοπικής κοινωνίας και πρέπει να υπάρχουν σε κάθε χωριό παρόλο που ξέρουμε ότι μερικοί οικισμοί έχουν συρρικνωθεί δραματικά.

Είναι μέρη συνάντησης, μέρη συνεύρεσης και κοινωνικής συναναστροφής.

Όμως, πάνω από όλα είναι τόποι όπου οι άνθρωποι γλεντούν, κάνουν παρέες και ξεχνούν για λίγο προβλήματα της καθημερινότητας τους.

 Μετά το κλείσιμο και του τελευταίου καφενείου αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε αυτό τον χώρο που θα καλύπτει τις ανάγκες του κατοίκων.»

Επίσης ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Χαραλαμπάκη που κατάγεται από τα Σακτούρια και τον Πρόεδρο της Κοινότητα Λευτέρη Ταβερναράκη για την συμβολή τους.

Αμφότεροι εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στον κ. Ταταράκη εκ μέρους της τοπικής κοινωνίας που έδωσε λύση στην μοναδική διέξοδο που έχουν οι κάτοικοι του οικισμού ενώ κατά τον χαιρετισμό του ο κ.Χαραλαμπάκης κάλεσε τους συγχωριανούς του να αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια του Δήμου Αγίου Βασιλείου.