ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗ..

0
564

Θα έχει χωρητικότητα 8.000 άτομα

Στη Δυτική Κρήτη θα δημιουργηθεί, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή» το ένα από τα 5 ελεγχόμενα κέντρα προσφύγων.

Μάλιστα, η κατασκευή του θα ξεκινήσει στο επόμενο χρονικό διάστημα και η χωρητικότητά του θα είναι 8.000 θέσεις.

Τα υπόλοιπα 4 θα δημιουργηθούν στο Αγρίνιο, τη Λιβαδειά, τη Λαμία και τη Ριτσώνα.

Χώροι για τη δημιουργία νέων καταυλισμών αναζητούνται επίσης σε Άρτα και Φωκίδα.

 Όσον αφορά το σχέδιο αποσυμφόρησης των νησιών, ο κυβερνητικός σχεδιασμός αντιμετωπίζει δυσκολίες, δεδομένου ότι καθημερινά φθάνουν στα νησιά εκατοντάδες άνθρωποι από την Τουρκία.

Τις τελευταίες έξι εβδομάδες έχουν συνολικά μεταφερθεί στην ενδοχώρα 9.000 αιτούντες άσυλο, οπότε από τις 20.000 θέσεις που είχαν εξευρεθεί, απομένουν 11.000, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα 9.747 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν από την Τουρκία στα νησιά.

Η μεταφορά των αιτούντων άσυλο στην ενδοχώρα δεν πρόκειται να σταματήσει και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αποσυμφόρησης, τη μεταφορά δηλαδή ακόμα περίπου 10.000 ατόμων σε δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Ωστόσο δεν θα έχει τα ίδια χαρακτηριστικά όπως τώρα, με την έννοια ότι δεν σχεδιάζεται να συνεχίσουν να μεταφέρονται άνθρωποι τόσο μαζικά.

Με αυτούς τους ρυθμούς χρειάζεται να «βρίσκουμε» 10.000 νέες θέσεις κάθε μήνα, τονίζουν στελέχη της υπηρεσίας πρώτης υποδοχής.

Πώς όμως θα περιοριστεί ο αριθμός όσων διαμένουν στα κέντρα υποδοχής των νησιών έτσι ώστε να μην ξεπερνούν τους αριθμούς που έχουν ανακοινωθεί αναφορικά με τη χωρητικότητα των κλειστών κέντρων;

πηγή:ekriti.gr