ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΟΡΤΥΝΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ…

0
921

Ο επικεφαλής της παράταξης «Μεγάλη Γόρτυνα», Μιχάλης Κοκολάκης, προκειμένου να καταγράψει ελλείψεις και προβλήματα και να συνομιλήσει με τους εκπαιδευτικούς.

«Τα σχολεία μας αποτελούν κυψέλη γνώσης και διαμόρφωσης χαρακτήρων και παράλληλα είναι ο καθρέπτης της κοινωνίας μας.

Για την παράταξη της «Μεγάλης Γόρτυνας», είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά μας να φοιτούν με τις καταλληλότερες συνθήκες, σε όσο το δυνατόν καλύτερες υποδομές.

Από τις επισκέψεις στις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας, επισημάνθηκαν θέματα συντήρησης των κτιρίων, έλλειψης αιθουσών και αναγκαίου εξοπλισμού.

Συγκεκριμένα, σοβαρά προβλήματα διαπιστώθηκαν στο σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου-Λυκείου Αγίας Βαρβάρας, το οποίο χρήζει στατικής ενίσχυσης, συντήρησης τοιχοποιίας και επίλυσης θεμάτων μόνωσης. .

Επίσης, καταγράφηκε η έλλειψη αιθουσών.

Το σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου-Λυκείου Αγίων Δέκα βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση με επαρκέστατο περιβάλλοντα χώρο.

Επισημάνθηκε μόνο η ανάγκη κατασκευής πεζοδρομίου, στον δρόμο που οδηγεί στη σχολική μονάδα για την ασφάλεια των μαθητών και στεγάστρου στη στάση αναμονής τους.

Στο Γυμνάσιο Ασημίου αναφέρθηκε επίσης η έλλειψη αιθουσών, ενώ το Λύκειο Ασημίου χρήζει στατικής μελέτης λόγω παλαιότητας του κτιρίου.

Το Γυμνάσιο Γέργερης διαθέτει νεότευκτα κτίρια σε πολύ καλή κατάσταση. Επισημάνθηκε, όμως, η ανάγκη ριζικής ανακαίνισης του παλαιού κτιρίου καθώς και του εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών. Επίσης, παρατηρήθηκε ελλιπής εξοπλισμός.

Στο Γυμνάσιο Βαγιονιάς παρατηρούνται σημάδια εγκατάλειψης και χρήζει καθολικής συντήρησης.

Στις βασικές επιδιώξεις της παράταξής μας είναι να αντιμετωπιστούν με ευαισθησία και αποφασιστικότητα όλα τα θέματα των σχολικών υποδομών, έχοντας στην ομάδα μας τα κατάλληλα στελέχη που γνωρίζουν τα προβλήματα εκ των έσω.

Στα σχολεία διαβιούν σημαντικό χρόνο της ζωής τους τα παιδιά μας και σε αυτούς τους χώρους διαμορφώνεται το μέλλον του τόπου μας.

ΓΙΑΤΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ» αναφέρεται σε ανακοίνωση της παράταξης «Μεγάλη Γόρτυνα».