ΠΟΙΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΟΡΤΥΝΑΣ…

0
593

Με εντολή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, με ποινή έκπτωσης του αξιώματος του για ένα μηνά.

Ο νόμος προβλέπει πως καθήκοντα αναλαμβάνει ο πρώτος σε ψήφους Δημοτικός Σύμβουλος του συνδυασμού του Δημήτρης Αποστολάκης, ωστόσο ο ίδιος δεν δέχτηκε και έτσι καθήκοντα Δημάρχου αναλαμβάνει από σήμερα ο Στέλιος Μπομποδάκης.

Η υπόθεση αφορά χρηματοδότηση του έργου του υπαίθριου αμφιθέατρου του Ρούβα, από Ευρωπαϊκά κονδύλια, τα οποία ωστόσο, όπως έκριναν τα αρμόδια όργανα, “χάθηκαν” καθώς δεν μπόρεσε η δημοτική αρχή να το ολοκληρώσει και έτσι το έργο απεντάχθηκε και επιστράφηκαν πίσω τα χρήματα.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης ζήτησε από το Δήμαρχο να αιτιολογήσει την καθυστέρηση του έργου κάτι που δεν ήταν άμεσα δυνατό.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κινηθεί αυτόματα η πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του Δημάρχου.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η αρμόδια επιτροπή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης αποφάσισε την έκπτωση του Νίκου Σχοιναράκη από το Δημαρχιακό αξίωμα. Ο Δήμαρχος, όπως είχε δικαίωμα, προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας την αναστολή της εκτέλεσης απόφασης αυτής. Ωστόσο πριν λίγες ημέρες, το ΣτΕ απέρριψε την αναστολή του με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί άμεσα η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ωστόσο εκκρεμεί η εκδίκαση της προσφυγής στο ΣτΕ, η οποία μπορεί να ανατρέψει τα μέχρι σήμερα δεδομένα.